"Чакам да ми се обади щерката на Марта Вачкова."

Успяхме да разберем в кой столичен хотел е заточен ексцентрикът, който изстреля рейтинга на "Мюзик айдъл" далеч пред този на "Пей с мен" на Слави Трифонов. След като публикува номера на мобилния си телефон в Интернет, джиесемът на тийнидолът нонстоп започна да дава заето, затова посетихме лично Иван в хотела. Нахлупил прословутата си бяла ушанка на главата, с която пя руски военни хитове на кастингите, Иван отговори откровено на всички въпроси в типичния си заядлив стил:

- Знаеш ли. че щерката на Марта Вачкова е влюбена в тебе?
-  Де да беше само тя! Не мога да им смогна, бе, мого слива, много нещо. Браво на детето, правилно се е ориентирало. Чакам да ми се обади.

- 12-годишната дъщеря на писателката и твоя колежка Ваня Щерева също е влюбена в теб. Ще отговориш ли на чувствата й?
- На майка й ще отговоря на чувствата. Тя има нещо против моето възпитание. И аз имам против нейното. Има нужда от дресировка. Ще я дресирам, да ми се обади по телефона и тя.

- Ти още малко ще поискаш и Аня Пенчева да ти се обади.
- Откъде знаеш, че не ми се обажда. Всяка сутрин ме буди. Да...

- Затова ли публикува телефонният си номер в Интернет?
- Да не е забранено? Искам да усетя любовта на феновете си, обаче те взеха, че ме подлудиха. Аз съм новият секссимвол на България. Предлагат ми брак, казват ми: "Иване, много си сладък, ожени се за мен", 'Ти си най-големият!", "Чакам те, да знаеш", Ти си само мой!". Свободното ми време минава само в четене на есемеси и дърдорене по телефона. Продуцентите ме скастриха, че съм раздавал координатите си наляво и надясно. Трупал съм бил още по-голяма популярност за сметка на останалите айдъли. Фънки даже ме заподозря, че сигурно съм си направил импулсен телефон, за да трупам пари от обажданията на фенките. Май ми завижда, че вече съм по-известен от него.

- Вярно ли се оказа твърдението ти, че само с талант не се печели?
- Ами повече от вярно. Аз съм много артистичен, може би малко повече, отколкото трябва. Аз обаче имам около 30 качени клипа в Интернет. Песните ми досега са слушани от над 100 000 души, докато съперниците ми имат по 20 000. Това какво значи? Че съм най-големият!

- Изненадан ли си. че бунтарското ти и лигаво поведение печели повече симпатии, отколкото неприязън и се превърна в любимец на публиката въпреки недоволството на журито?
- Че как ще съм изненадан, като това е целта ми - да стана новият музикален идол? Аз да не съм тръгнал да кандидатствам за Комсомола, че искат да се държа прилично?

- Значи шантавото ти поведение е само един добре обмислен пиар?
- Абе, тайна. Да кажем, че се държа свободно, като един истински артист, и иронизирам скучния ни шоубизнес.

-  А тайна ли е в какви точно отношения сте с Люси Дяковска, след като на първия кастинг ти постави диагноза "клоун", а после излезе на сцената да те разцелува и отказа да коментира изпълнението ти с обяснението, че ще ти го каже лично след концерта?
- Люси ми каза, че я е яд, че съм свръхталантлив, обаче поведението ми на палячо щяло да ме провали. Обаче усеща, че съм номер едно. Аз съм тотално непредсказуем и точно това май я привлича в мен.

- На предпоследния ви концерт забелязах сред публиката Лора Владова от музикалното шоу на Слави "Kv-ку академия". Появи се с блуза с твоя снимка и надпис "Иван - най-големият!" Успя ли да те свали?
- К'во говориш? Всички си падат по мен. Аз ако взема да обръщам внимание на всяка... Лора дойде със Светльо Христов на репетициите ни и докато пиеше някакъв натурален сок, аз без да искам, докато ръкомахах, й го разлях. Отидох и й взех три кутийки със сок, а тя си помисли, че нещо я свалям.

- Колегите ти в Консерваторията ми казаха, че всъщност си много скромно и добро момче, а портиерът издаде, че дори си бил много притеснителен. Какъв си всъщност?
- Най-големият! Като дете бях един малък шишко. Пак си падах малко хулиган, ама малко.

- А какво си направил в "Това го знае всяко хлапе", наложило се да им дадат почивка, а публиката искала да си тръгне заради теб?
- Ама те все едно не ми знаят голямата уста! Пък и на хлапетата нищо им няма. Тъкмо да свикват с превратностите на живота. Айде сега, разстроил съм децата, разревал съм майките им. Те сами си се разстроиха. Направо ще ми се скъса сърцето. Те и другите участници искат да си тръгна, уж защото съм ги тормозел, ама се страхуват от мен. Виждат голяма заплаха.

- От пет години живееш с един от финалистите в първия "Мюзик айдъл" - Теодор Койчинов. Спомням си. че на един от концертите му миналата година ти се появи да го подкрепиш, размахвайки огромен плакат с надпис "Тео, прости ми!". Някои даже ви заподозряха в по-интимни отношения и дълго гадаеха за каква лична драма става въпрос. За какво искаше прошка от Тео?
- Ами Тео беше оревал медиите, че уж съм му приятел, пък не съм отишъл да го подкрепя. Малко ме е срам да кажа каква е истината, обаче не ми пука. По същото време вървеше любимият ми сериал "Дързост и красота" - това е.

- Сдобрихте ли се?
- Естествено. Е, жалва се понякога от мен, понеже слагам тонколоните до прозореца и усилвам музиката до дупка, ама поне пускам хубава музика. Аз го научих да слуша класическа музика, а той ме запали по джаза.

- Забелязах, че преди кастингите и преди концертите постоянно си подливаш вода. Суеверен ли си?
- А, не бе. Аз даже отказвам да давам автографи, ама не защото ме мързи да се разписвам.

- А защо?
- Суеверен съм и това за мен е лоша поличба. Заклех се, че преди края на конкурса няма да дам нито един автограф. Мисля, че достатъчно направих за разните полудели девойки, като си пуснах номера на телефона и на скайпа в Интернет. Автографи ще раздавам юни месец, като спечеля "Мюзик айдъл".