search icon

Любопитно

Премиерната „Баядерка" - съвременна приказка в Оперетата

Както често става в приказките, привлекателен и много богат принц се влюбва в прекрасна актриса. Запленен...

Както често става в приказките, привлекателен и много богат принц се влюбва в прекрасна актриса. Запленен от красотата й, той я кани в своя дворец в Париж. В началото любовта им среща малки препятствия,  но постепенно се развива до неизбежен и очарователен хепи енд.

В изкусителни баядерки ще се превъплатят най-привлекателните сопрани в Оперетата. В Ролята на принц Раджами ще видим топ-солиста на Музикалния театър, тенорът Марио Николов.

Повече от месец певецът събира тен на морския бряг за да подсили сценичното си превъплащение в индийски принц. След като гастролира успешно на три континента през изминалия музикален сезон с продукцията на Пражка опера и Театро лирико Еуропа „Веселата вдовица", в САЩ - от Флорида до Атланта;  и с трупата на Музикалния театър в Европа и Япония в ролята на Айзенщайн от прочутата Йохан Щраус-ова оперета „Прилепът", тенорът предпочете спокойната почивка у дома, на българското черноморие, в компанията на семейство и приятели.

В последните години популярният тенор жъне успехи и с режисьорските си изяви, специализира в областта на културния мениджмънт и продуцира български музикални проекти. Марио Николов е сред фаворитите на музикалната и театрална общественост в предстоящият конкурс за директор на Музикалния театър.

„Смятам, че музикалната партия на Принц Раджами е много подходяща за мен, Вече репетираме активно. В момента се довършват костюмите, Харесвам много индийския за второ действие, решен в златно и бяло. Екипът е чудесен!  ".... казва тенорът.

Бляскави костюми и луксозен декор са неизбежното допълнение към очертаващият се хит в оперетната програма на Музикалния театър. Режисьор Светлана Атанасова, Диригент Игор Богданов, Художник Евгения Раева, Хореограф Светлин Ивелинов.

Популярната творба на Имре Калман изглежда се радва на своя ренесанс и в централна Европа. По едно и също време почитателите на неувяхващата класика във Виена (в „Щатсопер" - от октомври), Будапеща (в Оперетния театър от Нова година) и София ще се насладят на оперетата „Баядерка". Премиерните спектакли в Музикалния театър са на 27 септември и на 1 октомври от 19 ч.