search icon

Любопитно

Дим Дуков сред лондонския елит на премиерата на Beefeater 24

Световната премиера на новия супер-премиум джин  Beefeater 24 се отбеляза в Лондон с бляскаво събитие в Syon House...

Световната премиера на новия супер-премиум джин  Beefeater 24 се отбеляза в Лондон с бляскаво събитие в Syon House & Park, дома на Дука на Нортъмбърланд. Сред 400-те международни ВИП гости на стената на славата на новата марка на Beefeater Gin заблестя и Дим Дуков в елегантен смокинг и в тон с дрес кода на събитието - екстравагантна модерна интерпретация на лондонските увеселителни градини Воксол (Vauxhall Gardens)  от 19 век.

"Прекарах една невероятна нощ, пиейки най-невероятното питие на свет, с вкус, достоен само за кралски особи. Мястото беше вълшебно - огромна оранжерия, светлини и артистични пърформанси, които ме пренесоха  в средата 19 век", каза Дим Дуков. Сред знаменитостите на събитието бяха световноизвестната модна и интериорна дизайнерка Джейд Джагър (дъщеря на Мик Джагър), поп звездата Лили Алън, брат й Алфи Алън и актрисата Джейми Уинстън.

Джейд Джагър каза: „Вечерта беше като пътуване назад във времето. Природата и мястото са красиви, а напитките са страхотни, особено тази, която се сервира в чаша за чай".

Beefeater 24 е резултатът от двегодишните експерименти на Дезмънд Пейн, най-опитният майстор-дестилатор на джин в света. Джинът се дестилира в сърцето на Лондон и се прави от 12 ръчно селектирани растения, а новия вкус му придава уникалната смес от редки видове китайски чай, японски чай сенча и кора от грейпфрут. Името Beefeater 24 е вдъхновено от традиционния за Beefeater Gin 24-часов процес на отлежаване на билките и от забавленията в Лондон, които не спират 24 часа в денонощието. Той е представен в зашеметяваща бутилка, вдъхновена от движението Arts & Crafts (букв. „изкуства и занаяти").

След своето лондонско представяне суперлуксозният джин ще бъде пуснат за продажба в цял свят. Ключовите пазари за марката Beefeater са Обединеното кралство, Испания, САЩ, Канада, Русия и България (у нас Beefeater Gin е лидер в категорията вносен джин с близо 70% пазарен дял). В България очакваме Beefeater 24 в началото на 2009 година.