search icon

Любопитно

Красимир Аврамов спечели българския конкурс Евровизия 2009

Красимир Аврамов спечели българския конкурс "Евровизия 2009" с песента си "Illusion" и с нея той ще ни...

Красимир Аврамов спечели българския конкурс "Евровизия 2009" с песента си "Illusion" и с нея той ще ни представи на международния конкурс "Евровизия" в Москва. Зрителите от цялата страна гласуваха с SMS-и и песента му бе беше предпочетена измежду други 11. "Човека-глас" получи за "Illusion" 55,52% от гласовете на зрителите. Минути след като разбра, че е спечелил конкурса той призова правителството да застане зад него, за да може той да бъде забелязан в Москва и да представи достойно България.
  
  Красимир Аврамов ще замине за Москва през месец май, за да се включи в първия полуфинал на "Евровизия". Тазгодишната "Евровизия" ще се проведе в столицата на Русия, заради победата на конкурса през 2008 г. на Дима Билан. На него ще участват общо 19 държави - Босна и Херцеговина, Швеция, Израел, Белгия, Румъния, Турция, Малта и Армения, Македония, Чехия, Швейцария, Португалия, Андора, Черна Гора, Исландия, Грузия, Финландия, Беларус.
  
  Досега България е участвала в конкурса "Евровизия" четири пъти. Най-големият ни успех е от 2007 година с песента "Вода" на Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи, които се класираха на пето място.
  
  Специален гост на шоуто, което се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата, беше Филип Киркоров който изправи залата на крака с изпълненията си.

Видео