search icon

Интимно

Горещи рожденици!

Когато чуят името Синтия Никсън, много хора може да не се сетят коя е, но няма човек, който да не знае Миранда...

Когато чуят името Синтия Никсън, много хора може да не се сетят коя е, но няма човек, който да не знае Миранда от „Сексът и градът". Тази очарователна червенокоса актриса днес празнува своя рожден ден.

Родената на 9 април 1966 г. в Ню Йорк актриса получава предложения за участие в театрални представления още от най-ранни години.


Никсън започва своята кариера като тийнейджър през 1980 г. През същата година тя получава и роля на сцената на Бродуей в "История от Филаделфия". Получава и Световна театрална награда за работата си.

Критиците я определят като млада актриса със собствено излъчване и жестове, които са характерни за възрастен човек. От своя страна младата Никсън вижда кариерата си като „предизвикателство и възможност за самообразоване." Тя посреща с радост възможността да се срещне с толкова много и различни хора. След като завършва гимназия, започва да дава уроци по сценично майсторство, като от този период е и репликата й: „Мисля, че най-важното нещо е да се завърши добро училище, в подходяща атмосфера и да се превърнеш в един нормален човек."

Синтия демонстрира своята отговорност както по отношение на образованието, така и по отношение на театралните си участия. Като първокурсник в колежа актрисата взима участие нови постановки на Бродуей, което й коства много усилия. Тя получава и роля във филма на Милош Форман "Амадеус" от 1984 г.

Никсън се появява и във филма Манхатански проект (1986), както и в не малко телевизионни продукции преди да завърши колежа Бърнард през 1988 г. На следващата година тя се завръща на Бродуей с "Хрониките на Хейди".

През 90-те години Никсън се задържа на малкия екран, като се появява в няколко шоу програми и във филми, предназначени само за малкия екран. Но ролите й в киното я разкриват като актриса, способна да се превъплъти в съвсем различни личности. Превъплъщенията са във филма на Бари Соненфелд "Ценностите на семейство Адамс" (1993), както и в драмата на Джери Закс "Стаята на Марвин" (1996).

Живото театрално изпълнение обаче остава голямата любов на Никсън и тя се завръща на Бродуей през 1993 г. с "Ангели в Америка: Типичните черти на хилядолетието" и "Ангели в Америка: Перестройка". Взема участие и в оригиналното представление на Жан Кусто "Неблагоразумие", за което е номинирана за най-добра поддържаща роля на наградите Тони.



Вероятно Никсън е най-добре позната с ролята си на Миранда Хобс, известен адвокат в популярния сериал Сексът и градът (1998-2004). Първият сезон е свободна адаптация по едноименната книга на Кандис Бъшнъл. В последните години сценаристите създадоха нови приключения и дилеми за четирите приятелки (Никсън, Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Ким Катрал), когато са преминали във възраста на тридесетгодишните или на четиридесетгодишните, всички те са сексуално активни, богати и винаги в крак с модата.

Сексът и Градът бързо се превръща в хит за НВО. Приносът на Никсън за успеха на сериала е безспорен, получавайки три номинации за Златен Глобус и три номинации за Емми. Тя печели наградата за най-добра поддържаща роля в сериала през 2004 г. И четирите актриси получиха наградата за Изключително изпълнение на ролите си от Професионалната Асоциация.

Синтия Никсън има още едно изключително постижение в живота си - тя се преборва с рака на гърдата. Актрисата разбира, че е болна по време на натоварения си график, но не афишира с болестта си, докато се лекува.

Свързани новини