search icon

Любопитно

Завръщането на Линда Еванджелиста

Линда Еванджелиста стана на 44. Някогашният супермодел, чиято красота познаваше целият свят, не се е...

Линда Еванджелиста стана на 44. Някогашният супермодел, чиято красота познаваше целият свят, не се е променил кой знае колко много.

С малката разлика, че хубостта й на жена, блестяла цял живот на модния подиум, вече е узряла. Някога Линда имаше шеметен живот. Жената, която преди двадесет години каза, че не става от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден, днес отново е на сцената.



Поредното й въплъщение ще бъде като светица по време на свещената седмица в Севиля, а сме я гледали толкова пъти като грешница и изкусителка. Все още едно от най-големите имена в модата, Линда се завърна триумфално на подиума. Във времена на криза луксозните марки заложиха на супермоделите като лица на новите си кампании.



Така Еванджелиста изгря като лице на Prada и L'Oreal. И докато сред младите модели се говореше как супермоделите вече са извън играта, от L'Oreal просто им показаха статистиката. След появата на Линда като лице на козметичната марка, компанията е покачила продажбите си с над 20 процента.



Междувременно Линда се присъедини към колежките си Синди и Клаудия за едно може би последно завръщане на модния подиум. Марката, която успя да я върне, бе любимата й - тази на Yves Saint Laurent. Линда, дете на италианци, емигрирали в Канада, бе една от малкото в гилдията, позволила си да признае, че остарява и за да го предотврати, използва ботокс. Не че някой й се разсърди, а напротив, лицето й стана още по-желано и търсено. Иначе Линда така и не излезе от голямата игра. Името й бе винаги в светските страници, а връзките й с дузина известни мъже винаги бяха сред най-коментираните, пише .

В списъка й със завоевания влизат Кайл Маклоклън, Фабиен Бартез, от когото Линда отчаяно желаеше дете, и бившият й съпруг, шефът на агенция „Елит моделс" Джерард Мъри. Останала една от малкото модели без деца, щастието за Линда се случи едва когато супермоделът стана на 41 години.

Днес синът й е на 3 години, а бащата на детето, бизнесмен от Ню Йорк, запазен в тайна. Иначе, както винаги, имаше слухове около бащата на детето й. Усилено се говореше, че това е настоящият съпруг на Салма Хайек, Франсоа Пино. После заговориха, че Линда се спряла на Браян Адамс, но супермоделът, наричана хамелеон в модата, така и не представи бащата на бебето.



Днес Еванджелиста е сама, а всичко това за нея изглежда минало. Ще я виждаме все по-често в рекламните кампании на големите марки, защото само тя и момичетата от нейното поколение могат да бъдат изключение в света на модата. Не друг, а именно Карл Лагерфелд нарече Линда Еванджелиста „най-професионалният модел в света". И после си позволи да я сравни дори с любимката си Клаудия Шифър. „Линда е върхът на върховете", заключи геният на модата, а думите му се доказват и до днес, щом една 44-годишна жена може да бъде вдъхновение за милиони хора на планетата.