search icon

Съдби

Джена: Не пеем за хонорари, а за хората!

Истинското име на фолк дивата Джена е Десислава Валентинова. Родена е на 3 юли 1985 г. в Разград. 24-годишната...

Истинското име на фолк дивата Джена е Десислава Валентинова. Родена е на 3 юли 1985 г. в Разград. 24-годишната брюнетка, която може да се похвали с не една награда, бе част от турнето „Планета Дерби 2009". 

- Джена, темата за псевдонима ти е широко дискутирана и все се прави аналогия с порно звездата Джена Джеймисън. Каква е истината?

- Не разбирам защо винаги се въртим около тази тема?! Дъщерята на Буш също се казва Джена - по същата логика може да ме питат защо пея поп фолк като псевдонимът ми е като името на Джена Буш. Нито съм се съблякла в списания, нито гоня провокативен имидж - аз правя музика. Джена се казва бабата на моята PR-ка, харесах го. Според мен това име носи много магнетизъм и като кажеш Джена се сещаш само за една изпълнителка.

- Има и друг упорит слух по твой адрес. Наричат те „любимката на шефа", такава ли си?

- Нека тези, които го казват, да обяснят защо! Не е ли нормално да успееш чрез таланта си? Уважавам семейство Димитрови изключително много, в работата си разчитам най-много на тях. Не разбирам защо ме слагат под един знаменател с всички. Всеки има право да избира как да се развива.

- Казваш, че всеки има право на избор. В този дух - за много певици се носят слухове, че правят повече от това да пеят, за да успеят. Обидно ли ти е да се качваш на една сцена с такива колежки?

- Не, аз гледам себе си. И да има такива изпълнителки, не мога да отговарям за тях. Естествено, че се чувствам добре, когато съм на една сцена с талантливи хора, защото аз съм завършила музикално училище.

- Вече имаш доста награди, но коя е мечтаната?

- Душевното удовлетворение, че съм успяла. Представянето на турнето беше удовлетворяващо - хората видяха, че се раздавам на сцената и не пускам плейбеци. Смело мога да кажа, че има широка аудитория - слушат ме и деца, и по-възрастни, което е най-големият комплимент за един изпълнител. На концертите ме викаха на бис, но на първите три спектакъла не смеех да остана на сцената. Но видях, че те искат да ме слушат и започнах да пея „а капела". С това спечелих максимално публиката.

- Ти беше с личен гримьор и фризьор на турнето. Защо така реши?

- Не би било коректно цяла година да работя с един екип, а за концертите да се доверя на други хора. Мис Бони и Благовеста Маркова са ме усетили като човек. С тях сме преди всичко приятели, помагаме си взаимно с каквото можем.

- Носят се слухове, че си в лоши отношения с гримьора Кирил Чалъков. На миналогодишното турне той бил отделял за теб едва по двайсетина минути, а за другите - по час и двайсет. Има ли нещо вярно в това?

- Не съм в конфликт с Кирил, той е страхотен професионалист. Не е лесно да гримираш 12 човека за един ден и е нормално да отдели повече внимание на мои колежки, които са утвърдени. Миналата година бях млад изпълнител. Дори тази година ми благодари, че съм с личен екип, за да го разтоваря малко от работата.

- Това означава ли, че изпълнителите сами са плащали за фризьор и гримьор?

- Не е редно да обсъждам финансови въпроси - това са неща, които трябва да останат зад кулисите.

- Всички обсъждат дали сте взели хонорари за турнето. Ти взе ли някакви пари?

- Не го правим за хонорарите, а за публиката. Важното е, че за хората беше безплатно. И особено в този период на криза всички трябва да се обединим - спонсорите, фирмата и изпълнителите. Почитателите трябва да ни опознаят и да разберат, че ние имаме доста напрегнато ежедневие. Животът ни не е само участия и снимане на клипове за тв „Планета". Когато имам време, ходя в домове за деца без родители, работя по бъдещи проекти, обмислям клиповете си.

- Какво ти коства участието ти в турнето?

- Само положителни емоции. Тази година минахме през по-малко градове и не беше толкова натоварено. А и турнето беше повече от успешно - усетих любовта на феновете, разбрах, че имам много почитатели и сега съм по-уверена в себе си.

- Пред bliasak.bg ти сподели, че си имала здравословни проблеми по време на последния концерт в Благоевград, получила си аритмия. Сега как си?

- Вече съм добре. Успявам да си открадна по няколко часа от морския въздух и да почина. За съжаление, до края на месеца не ми се очертава по-дълга почивка, защото съм поела ангажименти, а и ми предстои заснемане на клип към „Чуждите и лесните".

- Като спомена клипа - смяташ ли да последваш примера на твоите колежки и да се оставиш в ръцете на стилист, който да се погрижи за цялостната ти визия?

- В 2-3 клипа съм работила със стилистката Грета, а този път ще заложа на нов човек. Не искам да коментирам нищо сега, но ще работя с хора, които не са от поп фолк средите.

- Вярно ли е, че не си говориш с Райна и Елена Паришева?

- Няма такова нещо. С всички съм в много добри отношения. Само колегиални, други не може и да има. Даже с Елена бяхме жури на караокето, което се провеждаше преди концертите.

- Около Великден счупиха предното стъкло на колата ти, притесни ли те това?

- Не, няма от какво да се притеснявам. Не се навирам в мутренски среди и няма за какво да ми отмъщават. Същата вечер имаше седем подобни случая. Дори малко по-надолу от мястото, където беше моята кола, бяха разбили и автомобила на съседа ми.

- Разнесоха се слухове, че са ти откраднали демо запис на песен, която е трябвало да пуснеш, че не са пипнали скъпата техника, с която ходиш по участия, а са взели навигацията на автомобила ти. Каква е истината?

- Истината е, че откраднаха само навигацията. Какво ще прави нещо толкова важно като демо запис в колата ми. Както и техниката... Няма такова нещо, бяха някакви крадци на дребно.

източник: bliasak.bg