search icon

Top stories

Мегън Фокс: Мъжете (не)знаят защо

В природата на човека е да се самозаблуждава. От това, че винаги е прав, а другите грешат, през вярата, че...

В природата на човека е да се самозаблуждава. От това, че винаги е прав, а другите грешат, през вярата, че талисманчето, което е окачил на врата си, му носи късмет, до стереотипите, които си налага или са му били наложени. Не по-различно стои въпросът и със заблудите по "тънката" част.

Особено много митове има за мъжката сексуалност, тъй като заради физиологическите особености тя е по-изразена. Подбрали сме няколко от най-разпространените "твърдения", които така и не са потвърдени от научни изследвания.

Мит 1: Сексуалното въздържание е полезно за мъжкото здраве и даже увеличава продължителността на живота.

Да, такива твърдения можете да откриете в древнокитайските трактати за любовта и секса. Но уролозите и сексолозите твърдят точно обратното.

Правенето на любов поне два пъти седмично е от изключителна важност за мъжете. Представителите на силния пол, които често се занимават със секс, живеят средно 10 години повече.

Като цяло, редовният полов живот е най-добрата профилактика срещу простатит и увеличаване на простатата.

И още нещо. Всяка една част от тялото има нужда от тренировки и закалка. Извиняваме се, но ако половият орган не се ползва по предназначение, единственото, което му остава, е да го вадите в тоалетната.

Мит 2: Даже с презерватив можете да пипнете венерически болести и СПИН.

При правилно ползване кондомът предлага надеждна защита срещу повечето полово предавани зарази. Единственият проблем са някои видове гъбички. По правило "засечки" стават заради неправилна употреба на презерватива или ниското му качество.

Мит 3: Импотенция е, когато мъжът не може, а не когато не иска.

Недостатъчното полово влечение също се смята за еректилно разстройство. Липсата на желание за полов акт с партньора влиза във всички оценъчни тестове на сексолозите и психотерапевтите. Недостатъчното влечение е важен симптом за нарушаване на общото здравословно състояние, не само на сексуалното.

Мит 4: В зряла възраст сексът може силно да увреди мъжкото здраве.

Точно обратното! Сексът през втората половина от живота намалява риска от такива страшни болести като инфаркт и инсулт. Качественият полов акт може и да е пълноценен заместител на спорта. Освен това можете, които си хванат доста по-млада съпруга или любовница, буквално изживяват втора младост.

Мит 5: С напредване на възрастта потентността угасва.

До известна степен това е така. Сексуалните възможности на възрастния мъж далеч не могат да се сравнят с тези на младия. Но "дълголетието" на потентността зависи и от много други фактори: състояние на здравето, редовен полов живот и въобще умението да се радвате на живота.

Освен това постиженията на съвременната медицина и фармакология позволяват на мъжете да правят секс дори на преклонна възраст.
 

Свързани новини