search icon

Съдби

Ейми Уайнхаус - между живота и лудостта

Животът на Ейми Уайнхаус би могъл да се нарече наистина изключителен. Тя е гениална и успешна певица,...

Животът на Ейми Уайнхаус би могъл да се нарече наистина изключителен. Тя е гениална и успешна певица, критиците и феновете обожават нейните песни.

Постоянно е обсипвана с похвали и е насърчавана в това, което прави. Да не беше само тази проклета дрога! Както и съпругът й, който е в затвора, и анорексията, и всички други проблеми, които разкъсват душата й. Ейми е физически и психически развалина, една жена, която се намира на кръстопътя между желанието за живот и лудостта. И постоянно сама си подлива вода с обилно количество алкохол, кокаин и крек.

Въпреки че през 2008 г. Ейми беше в клиника за наркозависими, тя се опита да се отскубне от опиатите. Всеки път, когато смятат, че не може да падне още по-надолу, тя отново надминава себе си. През април прекара една вечер зад решетките заради побой. 

Беше повторно арестувана и разпитана, след като беше показана във видео как пуши крек. Тогава изважда късмет, защото обвиненията срещу нея отпадат. Нещастието й се състои в това, че тя е обградена с лоши момчета. Напоследък Пит Дохърти често е с нея, последният човек, който ще я извади от наркотичния й кошмар. Как въобще е успяла да стигне дотук?

Ейми Джейд Уайнхаус е отгледана в Лондонския квартал "Саутгейт" като едно защитено и задоволено дете. Като млад талант учи в престижно музикално училище в Лондон, но това не продължава дълго. След 2 години в училището тя е изключена заради пиърсинга, който си прави на носа и поради "невъзможност да се впише в училището". "На 15 години си направих първите татуировки, за да докажа на родителите си, че ще правя каквото поискам", казва тя.

Включва и всякакви експерименти с дрога по малко пушене, по малко смъркане. Тези експерименти обаче са нищо в сравнение с това, което днес тя си причинява. Талантът на Ейми обаче да пее не се съсипва, и през 2003 г. тя издава първия си албум "Frank", който получава високите оценки на критиците.

Ако вярваме на баща й Мич, животът на Ейми тръгва надолу през 2005 г., когато се запознава с Блейк Филдър-Сивил. Благодарение на него тя се пристрастила към твърдата дрога. Когато Блейк решава да се върне при бившата си приятелка, чувствителната и крехка Ейми просто се срива. В песните от албума си "Back To Black" тя излива цялата си болка и може би това е причината за неимоверния му успех.

Животът й обаче взима неочакван и опасен обрат. Дрогата напълно завладява живота й. Отслабва толкова, че е на границата на жизнения минимум и вече не може да контролира себе си. Иска й се да пее, но не може да се съсредоточи. Папараците постоянно са по петите й, за да отразят гръмко нейния провал. Блейк, с когото се събира отново и се жени през май 2007 г., още повече я проваля. Когато той влиза в затвора заради телесна повреда и опит за намушкване на човек, Ейми напълно се срива.

Скита се полугола из Лондонските улици, губи огромни хонорари заради неизпълнени ангажименти и слиза от сцената. Нещата се влошават още повече, когато влиза в клиника за наркозависими.

Музикалната компания, с която Ейми става известна, заплашва да прекрати договора си с нея, ако не оправи живота си. Засега обаче това не се случва. По купони тя продължава да се тъпче с всичко, което може да я упои и в същото време работи по новия си трети албум, който се очаква да бъде много мрачен и тъжен - отражение на нейната борба с демоните й. Но неин приятел казва: "Тя прави най-добрата си музика, когато се чувства наистина зле!"

Въпреки залитанията си, соул изпълнителката е смятана за стил-икона на годината. Дори Карл Лагерфелд направи косите на своите модели като пищната прическа на Ейми. Тя не излиза от дома си без ултрадебелата очна линия и няколко пласта черна спирала. Иначе не ползва сенки за очи, а и не са й нужни, за да подчертае чертите на лицето си.

Както подхожда на една скандална певица, тя изглежда няма навика да сресва косата си, а винаги е леко разрошена, все едно току-що е станала от леглото.

Певицата обича наситени, силни аромати, които допълват загадъчното й излъчване.

Свързани новини