search icon

Top stories

Една странна, самотна и смущаваща смърт

Статия, посветена на смъртта на Стивън Гейтли, фронтмена на "Бойзоун", предизвиква полемика във...

Статия, посветена на смъртта на Стивън Гейтли, фронтмена на "Бойзоун", предизвиква полемика във Великобритания, пишат всекидневниците "Индипендънт", "Айриш таймс" и "Дейли мейл", предаде БТА.

Статията "Една странна, самотна и смущаваща смърт" се появи в онлайн изданието на "Дейли мейл" на 17 октомври. Авторката й Джейн Моир пише, че обстоятелствата около смъртта на Гейтли са неясни, че каквото и да е причинило смъртта му, не може да се говори за естествена смърт и че е ужасен начинът, по който този трагичен инцидент е бил представен просто като злощастно събитие.

Освен това според журналистката трагичната смърт на Гейтли развенчава мита, че еднополовите бракове винаги са щастливи.

В британската Комисия по жалбите за публикации беше внесена жалба срещу авторката на статията, подписана от 1000 души. Жалба срещу журналистката е подадена и в лондонската полиция.

Дебат във връзка със статията се разгоря и в интернет - в сайтовете за социални контакти Фейсбук и Туитър.

В знак на възмущение от статията британската компания "Марк енд Спенсър", както и други компании, махнаха рекламите си от интернет страницата на "Дейли мейл", на която може да бъде прочетена статията на журналистката, съобщава "Айриш таймс".

Самата Моир каза, че не е искала да обиди паметта на Стивън Гейтли, нито на гей общността във Великобритания, а само е искала да подчертае, че във връзка със смъртта на певеца остават все още доста въпроси без отговор.