search icon

Любопитно

Изваяна талия?! Искаш ли и ти?

Едва ли на някого му харесва провисналият над колана на дънките корем. През зимата този проблем става...

Едва ли на някого му харесва провисналият над колана на дънките корем. През зимата този проблем става особено актуален.

Единственият метод да се избавим от тлъстините в тази част на тялото е да се борим за възвръщането на стройната фигура с всички възможни средства, а именно с помощта на интензивни мускулни натоварвания, диети, правилно дишане.

Предлагаме ви специална програма, изчислена да подейства за три седмици. Двадесет и един дни са достатъчен период, за да приведете мускулите в норма, при условие че наистина силно се мотивирате от желанието да имате плосък корем.

Предложените упражнения са три пъти по-ефективни, отколкото традиционните упражнения за коремните мускули. Комплексът следва да се изпълнява три пъти седмично, а също така и едновременно да се спазва по-различна програма за хранене.

Упражнения

1. Легнете по гръб, ръцете протегнете над главата, отпуснете стъпалата, направете вдишване. Като издишате и бавно стягате корема, плавно повдигнете тялото и направете налкон напред, без да променяте положението на ръцете, като не отпускате брадичката. Бедрата дръжте заедно. Бавно се върнете в изходно положение, като вдишвате и напрягате мускулите на корема. Повторете 6-10 пъти.

2. Легнете по гръб, сгънете краката и обхванете коленете с ръце. Като вдишвате, напрегнете мускулите на корема и откъснете раменете от пода на 5-7 сантиметра. Като издишате, протегнете ръцете и краката нагоре така, че да са разположени под ъгъл 45 градуса спрямо пода. Внимавайте брадичката да не докосва гърдите, раменете да са опряни в пода, а кръстът да е притиснат към него. Върнете се в изходно положение. Повторете от 6-10 пъти.

3. Легнете на пода, краката са сгънати в коленете, глезените - паралелно на пода, ръцете са зад главата. Отлепете главата и раменете от пода и приближете лявото коляно към десния лакът, като не напрягате шията, цялата работа трябва да свършат мускулите на корема. Задръжте така 3 секунди и сменете положението на ръцете и краката. Направете по 5 повторения.

4. Легнете по корем, протегнете ръцете пред себе си, отлепете от пода ръцете и краката, като ги повдигате на 5 сантиметра. Повдигайте и отпускайте противоположно ръцете и краката, като имитирате движенията на плувец. Изпълнявайте с не голяма амплитуда 5-10 сантиметра, при всяко повдигане се задържайте 5 секунди, без да отпускате ръцете и краката на пода. Направете общо 20 повдигания.

Правилно хранене

Известно ни е, че приемът на прекомерно количество калории, при това не е важно с какви продукти постъпват те в организма - с белтъчини, мазнини или въглехидрати, води до натрупване на подкожни мазнини в областта на корема. В продължение на три седмици целта ще бъде допълнителното изгаряне на 300 ккал на ден в процеса на интензивни тренировки и бързо ходене минимум по час на ден.

Следващата важна крачка е да намалите своя порцион до 500 ккал на ден. Най-лесно това може да стане като изключите всички течни калории, т.е. cладките напитки - чай, кафе, газирани напитки, сокове. Научете се да пиете чай без захар, също така е добре да консумирате чаша обезмаслено мляко. В него има калций, който подпомага отслабването.

Ако не сте в състояние да се преборите с влечението към сладкото, вместо шоколад и козуначена кифла си пригответе десерт, който съдържа само 100 ккал. Нарежете си ябълка или круша или друг плод и го залейте с половин чаша обезмаслено мляко.

Не забравяйте за зеленчуковата супа, една купичка прекрасно ще утоли глада ви, а ще ви донесе едва 80 ккал.

източник: jenabg.com