search icon

Top stories

U2 възмущават берлинчани със стена пред Стената

Очакваното с нетърпение шоу на ирландците от U2 по повод 20-годишнината от събарянето на Берлинската стена...

Очакваното с нетърпение шоу на ирландците от U2 по повод 20-годишнината от събарянето на Берлинската стена предизвика противоречия след като организаторите издигнаха стена около мястото на събитието, съобщава Би Би Си, цитирано от БГНЕС.

Двуметровата преграда бе издигната около Бранденбургската врата с цел да държи надалеч хора без билети за шоуто.

"Срамно е, че бе издигната преграда. Тя спира много берлинчани да чуят концерта", заяви местният политик Франк Хенкел. Шоуто на U2 бе част от церемонията по връчване на Музикалните награди на MTV Europe. Десет хиляди билета са били раздадени безплатно онлайн и разграбени за часове.

Жителите на Берлин възмутени коментираха ситуацията преди концерта. Христяндемократът Хенкел, лидер на долната камара на градския парламент на Берлин, изтъкна:

"Би било много по-добре колкото се може повече берлинчани да участват в събитието. Не знаем кой е отговорен за решението: U2 или MTV. 10 000 души са много, но U2 биха имали далеч по-многобройна публика, която да се наслаждава на тяхната музика на това чудесно място". МакГинес посочва, че берлинчани са на мнение, че е "твърде иронично" събитие, което ознаменува събарянето на Стената да се провежда с изграждането на друга стена. Феновете също са силно разочаровани.

"Много тъпо е, че те препречват гледката", казва Луи-Пиер Бойи, канадски почитател, пропътувал разстоянието до Берлин, въпрки че не успял да се снабди с билет за шоуто.

"Мислех, че ще е безплатно шоу, но MTV вероятно искат хората да го гледат по телевизията, за да си вдигнат рейтингите", добавя той.