search icon

Любопитно

Мария Илиева възроди хит на 40 години

Певицата пуска "Остани тази нощ" утре

Красиви, нежни, но малко позабравени български песни заживяват нов живот след старта на сериала "Порталът" по обществената телевизия. Една от тях "Остани тази нощ" с нов аранжимент и в изпълнение на Мария Илиева привлече вниманието на почитателите на сериала. Песента скоро ще има и нов клип, а БНТ е ко-продуцент на проекта заедно със "Стерео стая" – продуцентската компания на Мария. Премиерата на клипа ще бъде на 25 май в Youtube канала на Мария Илиева.

Певицата записва стария шлагер бременна с второ си дете. "Остани тази нощ" е едно много симпатично и вълнуващо предизвикателство за мен да се пренеса в едно друго време и същевременно с това през моя стил и през моя почерк да предам една песен, която има своя живот вече повече от 40 години", казва Мария Илиева пред БНТ. В клипа на песента "Остани тази нощ" са използвани кадри от "Порталът". Сериалът събира обичани песни, и то - записани така, както през 80-те.

"Събрах страхотни музиканти, наистина невероятни. И с тях правим няколко репетиции, изчистваме парчето, влизаме и го записваме наведнъж - от началото до края. Без метрономи, без темпове - страхотно изживяване", каза композиторът Петко Манчев.

Свързани новини