search icon

Любопитно

Селин Дион на Киномания

Instagram

Гледаме филм, вдъхновен от живота на канадската поп икона

Филм, вдъхновен от живота на канадската поп икона Селин Дион ще бъде част от 34-тото издание на Киномания. Историята не е точно биографична, но е базирана на много моменти от живота на звездата, която е сред най-продаваните изпълнители за последния четвърт век. Селин Дион: Силата на любовта е с режисьор Валери Лемерсие (двукратна носителка на Сезар), която ще се превъплъти и в образа на певицата, а също сама е написала сценария на филма. Прожекцията на филма е предвидена за 11 април в първа зала на НДК.

Продукцията проследява живота на малката Алин през 60-те години на миналия век, славата, която я застига, както и връзката с нейния мениджър, а по-късно и съпруг (в ролята е Силвен Марсел), който открива дарбата й още когато тя е тийнейджър. Последно от 14 деца, тя се превръща в суперзвезда през 90-те и продава милиони албуми със свои песни.

Филмът Страх на Ивайло Христов ще открие Киномания, а зрителите ще могат да гледат и най-новия филм на Уди Алън Фестивалът на Рифкин, късометражната продукция на Педро Алмодовар Човешкият глас, филмът Сянаката на шпионина с участието на Бенедикт Къмбърбач и най-новата лента на Андрей Кончаловски Скъпи другари.