search icon

Top stories

Ева Веселинова се тъпче с опасна храна

Бившата водеща си призна грешката

Бременността на Ева Веселинова протича публично в личния й Инстаграм. Там бившата панелистка в "На кафе" информира общността си час през час с колко сантиметра е наедрял коремът й, в каква детска количка ще се возят близнаците й, но най-досадни са сторитата й, с които ежедневно показва с какви подаръци я заливат всевъзможни фирми и брандове. Симпатичната блондинка до толкова се е срастнала със социалната мрежа, че спами аудиторията си с подробности какво закусва, обядва или пък вечеря.

Едновременно с това Ева чете и литература за това как протича бременността и какво да очаква от първите месеци на майчинството си. Но изглежда е пропуснала някои от най-важните текстове, касаещи менюто на бременните и това от кои плодове е добре бъдещите майка да се откажат, докато износват децата си. Интернет изобилства от множество статии за храни и плодове, с които бременните трябва да внимават и един от тях е ананасът. Този малък, но съществен детайл Ева е пропуснала да добави към знанията си и тези дни изтръпна, след като се наслади на екзотичния плод, видя ПИК.

След като качи стори с ананаса, притеснени майки образоваха Веселинова, че е по-добре да не повтаря закуската си, докато роди. По принцип, ананасът е много полезен за организма, поради наличието на витамин С, А, калий, манган, магнезий и други. Причината обаче да не се препоръчва при бременност е наличието на бромелаин ензими, които могат да омекотят матката и таза, като предизвикат силни контракции или спонтанен аборт. Ананасът може да причини диария или алергия."Това изобщо не го знаех. Писаха ми много мамчета. Благодаря ви", призна бъдещата майка на близнаци.

Свързани новини