search icon

Top stories

Бунт срещу Тита и Миро заради машинациите на БГ радио

Instagram

Младата певица Дара Екимова не намери място сред номинираните

Вой до небесата след обявяването на номинациите за наградите на БГ радио! Ежегодните призове отново разбуниха духовете както с отсъствието на определени имена, така и с присъствието на някои тенденциозно. Така например песен с чалга звучене в изрпълнение на Тита и безхитовия от доста време насам Миро, намериха място за сметка на други по-наложени проекти през изминалата година.

По традиция кандидатите за музикалните призове на Родината бяха обявени навръх 24 май. Има няколко основни категории - "БГ песен", "БГ албум", "БГ изпълнител", "БГ изпълнителка", както и няколко второстепенни - за група, за дует, за дебют, за текст, за видеоклип.
Не е против правилата един артист да присъства едновременно в няколко категории. Ицо Хазарта например попада в номинациите за песен, албум, изпълнител и видеоклип, а в категорията за текст присъства два пъти - за парчето "Браво" и за "Имам човек".

Но рапът настрана, феновете останаха неприятно изненадани в поп жанра, където ярко се откроява липсата на Дара Екимова. Щерката на Дими от "Сленг" и пиарката Ива Екимова направи истинска сензация на родната сцена с няколко парчета, едно от които бе в дует с Искрата. "Поне в една категория да я бяха включили, ей така просто да я отбележат. И номинацията щеше да е достатъчно признание, но не би!", ядосват се почитателите на младата сензация.

С обратните чувства масата посреща присъствието на Тита в категорията "БГ изпълнителка". Там едрогърдата тийнидолка ще спори за приза с Алма (дъщерята на Саня Армутлиева), Дара (Не Екимова!) и двете Михаели - Маринова и Филева.

Причината за недоволството по адрес на Тита е последната й песен - "Вивалди". Със звучене на косъм от лют кючек на оркестър "Кристали" и безумен текст, критиците по-скоро я пращат за наградите на "Пайнер", т.е. намекват, че е чалга.

Друг трън в очите на масата е т.нар "вечно присъствие" като Графа, Любо Киров, Миро, Криско - вярно, че са неуморни и постоянно изкарват нови песни, но публиката има нужда от разнообразие. Затова и се ядосва, че отсъстват освен Дара Екимова още и младата Виктория Георгиева, която имаше реални шансове да спечели тазгодишната "Евровизия", както и Стефан Илчев, победителят от "Като две капки вода", пише България Днес.