search icon

Любопитно

Миро на косъм от смъртта

Instagram

Певецът обичал да пие бира от дете

Мирослав Костадинов, познат повече като Миро от дует „Каризма”, бил на косъм от смъртта. Невероятно но факт - любимата напитка на Миро като дете била бирата. Веднъж обаче малчуганът надигнал до дъно бутилка, в която вместо пиво, имало отровна течност, която едва не изгорила вътрешностите му. Признанието Миро направи пред Ники Кънчев в сайта "Топновини".

„В търсене на бира откривам една бутилчица. Отварям я и я изпивам, а в нея се оказва, че има съвсем различно вещество, което изгаря вътрешните органи. Бил съм в състояние да си отида от този свят, а лекарите от спешното отделение не са давали кой знае каква надежда на майка ми, при което тя, като атеист, започва да казва: „Ако има Господ, спаси детето ми, давам ти първородния си син“.

По думите му баба му е доналяла масло в огъня и казала: „А, не, мамо, не се притеснявай - друго ще имаш“. Миро не е търсил съзнателно Бог. Обещанието на майка му е било много силно. „В момента, в който съм оцелял, все едно ДНК-то ми е било пренаписано да съм различен“, разказва той. Всяка сутрин казва молитвата и благодари, че е тук и сега. Това е част от дисциплината му, както и да ходи да тренира. Миро разкри, че голяма част от песните му са родени от болка във време, в което не е имал кой знае какви спомени, защото е пиел много - ежедневно, ежечасно, по всяко време, но не му е личало.

„Бях сключил споразумение с алкохола“. Когато спрял да пие, трябвало да се запознае с личността, която е. „Работата е чисто благословение – зависи как е възприемаш“. Ако Господ поиска, ще спра да се занимавам с музика, категоричен е певецът.