search icon

Звездите

Соня Йончева защити Пласидо Доминго

Instagram

След обвиненията в сексуално посегателство

Българското сопрано Соня Йончева проговори по адрес на Пласидо Доминго дни, след като девет жени се оплакаха от сексуален тормоз, упражняван от прочутия оперен ас.

Оперната ни прима, която в момента е в очакване на второто си дете определи 78-годишния тенор като „джентълмен, филантроп, артист, чаровно и миролюбиво човешко същество“.

Познавам Пласидо от почти 10 години и винаги за мен е било удоволствие да работя с него. Рядко в днешно време можеш да намериш човек, който уважава повече работата си, колегите си, екипите от всяка опера и феновете си.

Незаменима фигура в нашата индустрия, той – повече от всеки друг, доказа, че успешната кариера зависи само от работата и таланта ти. Нищо друго не може да те издигне или унищожи“, гласи коментарът на Йончева след публикацията на The Associated Press, в която въпросните жени обявиха, че диригентът се е възползвал от статута си при сексуалните си посегателства.

Познанството на българската певица и Доминго стартира от прочутия конкурс на испанеца - „Опералия“, който Соня спечели през 2010 г. „Пласидо е човекът, който ми показа пътя към голямата сцена. Конкурсът ми отвори вратите на мечтаните театри като „Ковън гардън“, „Метрополитън“ и „Ла Скала“, обяснявала е неведнъж звездата.