search icon

Любопитно

Клаудия Шифър-продуцент на филма за Елтън Джон

pr

"Рокетмен" тръгва по кината и у нас от утре

След премиери в Кан, Лондон, Ню Йорк, Сеул и Сидни Рокетмен зазвучава в кината в България този петък, 31 май. За най-нетърпеливите фенове на легендата Елтън Джон филмът вече може да бъде видян на предпремиерни прожекции в избрани киносалони.

Вчера в Ню Йорк се проведе последната официална премиера на филма, на която блестяха звездите на Тарън Еджъртън, Ричард Мадън, Джейми Бел, Брайс Далас Хауърд, текстописеца на Елтън Джон - Бърни Топин, съпруга на Елтън и продуцент на филма Дейвид Фърниш, режисьора Декстър Флечър. На червения килим в Ню Йорк, редом до съпруга си и продуцент на филма Матю Вон, блестеше и супермоделът Клаудия Шифър, която също е и изпълнителен продуцент на филма под името Клаудия Вон.

„Елтън Джон обожава филма,“ сподели пред медиите на премиерата в Ню Йорк Тарън Еджъртън. „Той много се вълнува за филма и това за нас е показателно как сме се справили. Въпреки че Елтън ни даде благословия и знаеше през цялото време каква история разказваме, той все пак остави филма на нас. Рисковано е, защото не знаеш как ще реагира на филма. Общото усещане, надявам се, е, че филмът носи добро настроение и представя неговото наследство.“


Неподправената и откровена рокендрол музикална фантазия Рокетмен разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон. Рокетмен проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано дете-чудо, спечелило стипендия за Кралската музикална академия, до международната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон.

Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от работническо семейство става една от най-ярките и емблематични фигури в поп културата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон. Те са в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на звездата на филма Тарън Еджъртън (Kingsmаn, Еди Орела), който не просто влиза в ролята на легендарния изпълнител, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му. Рокетмен беше един от най-очакваните филми в Кан, въпреки че беше представен извън официалната селекция. Филмът предизвика възторжени овации и просълзи легендата на съвременната поп-музика.

Свързани новини