search icon

Top stories

"Ъпсурт" се разпадат

Facebook

След соловите успехи на Ицо Хазарта

Лоши времена настъпиха за любимата на няколко поколения група "Ъпсурт". Членовете на бандата толкова години държаха фронта и не се поддаваха на интригите в шоубизнеса, но накрая и на тях им изгърмяха бушоните.

От няколко седмици тримата хип-хоп звезди от групата са в обтегнати отношения и не поемат участия в пълен състав. Бат Венци и Буч са от едната страна на барикадата, а от другата стои Ицо Хазарта. Към момента и двете страни запазват мълчание и не издават причините за обтегнатите отношения.

Ицо Хазарта се гаври с Павел и Венци Венц

Напълно вероятно е Ицо Хазарта да е подготвял своето отцепление от по-рано, пише Блиц. неотдавна представи самостоятелното парче "Браво", което за кратко се нареди до най-големите български хитове. Оказва се, че соловите му парчета не свършват дотук. Хазарта тихомълком е записал цял албум, който възнамерявал да пусне през месеца на баловете.



Бъдещето на "Ъпсурт" виси на косъм и не е ясно как ще продължат оттук насетне. Техният мениджър Самуил Попов се е видял в чудо и обещал, че ще изпълнят поетите си ангажименти, но нови не поемат в пълния си състав.

Припомняме, че групата е създадена в началото на 1996 г. и всички членове да приятели още от детска възраст. Стават популярни със софийския диалет, който прилагат в песните си. Експериментите им в музиката започват като детски игри, в които се записват на касетофон, а после се забавлявали, докато се слушат. Първите си записи правят през януари 1996 г. в студио Субдибула при Васил Николов а.к.а. Теслата. Дотогава, никой от тях не е участвал в други формации. Добрият период за Ъпсурт започва през ноември 1997 година, когато печелят първо място на рап фестивал в Разград в съревнование с 26 групи от цяла България. Скоро след това Теди Кацарова кани Ъпсурт за съвместна песен.

Ъпсурт: Психиатрите не бива да остават без работа

През годините Хип-хоп триото си изгражда свой собствен стил, който е запазената марка на Ъпсурт. Текстовете им са по-социални в сравнение с останалите рапъри от България. В лириката им многобройни препратки и трябва „да четеш между редовете“. С всеки техен пореден албум, стилът на изразяване в текстовете се подобрява и Ъпсурт се променят тотално. Стилът, както и изразните средства, добиват по-високо качество. Групата е по-различна с всеки следващ албум. Промяната се отразява положително на текстовете и музиката им. Дори Ъпсурт си признават, че „сами си вдигнаха летвата“.