search icon

Съдби

Мария Силвестър крие сестра

Facebook

"Никога не съм говорила за това, защото тя не искаше", признава водещата

Мария Силвестър се завръща скоро като водещ на социалния проект „Бригада Нов дом“ по Би Ти Ви, в който заедно с майсторите на бригадир Караджов влизат в неприветливите и разрушени къщи на самотни майки, за да ги превърнат в истински домове за техните деца.

Самата Мария е научена да помага на беззащитни хора още от малка и дори обмисляла преди години да си осинови дете. „Исках да помогна на дете, защото смятам, че когато човек е популярен и печели сравнително добре, може да си позволи да го направи. Ние с майка ми сме отгледали едно такова детенце от четиригодишно и не ми е чужда тази идея.

Майка й изгоря в един пожар при нещастен случай. От болницата се обадиха в държавното учреждение, в което работеше майка ми, за да приберат момиченцето, което е от Костенец.

То нямаше къде да отиде. Майка ми я доведе за няколко дни и тя остана при нас завинаги. Чувствам я като моя сестра. Никога не съм говорила за това, защото тя не искаше. Родена е на Коледа – 25 декември, и е абсолютен сървайвър. Тя вече е голяма, има си семейство и дете“, признава Мария, писа „Галерия“.

Днес водещата се радва на сина си Давид, който вече е на 13 и е от връзката й с актьора и певец Силвестър Силвестров, с когото се разделиха преди години. Двамата така и не разкриха причината за края на брака си, но след раздялата бяха в доста обтегнати отношения. Казват лаконично, че нещата между тях не вървели по принцип, а не заради намесата на трети човек, както се пишеше навсякъде.