search icon

Любопитно

Глобиха Серина Уилямс със 17 000 долара

Instagram

Беше санкционирана, заради случилото се на финала на US Open

Серина Уилямс беше санкционирана, заради случилото се на финала на US Open, където игра срещу Наоми Осака. Американската тенисистка е наказана най-вече за това, че отправи словесна атака към съдията Карлос Рамос.

Уилямс го нарича „лъжец” и „крадец”, след като съдията първо й отправя предупреждение, тъй като смята че тя получава наставления от треньора си, а след това тенисистката се сдобива и с наказателна точка. Възмутената Серина реагира остро по време на мача, което според аудиторията е и причината той да завърши в полза на Осака.

Сватбената рокля на Серина предизвика фурор

За думите си срещу Рамос, Серина е глобена с 10 хил. долара, за предупреждението – 4 хил., а за счупването на ракетата – още 3 хил. Американката иска официално извинение от съдията, като е категорична, че той никога няма повече да ръководи нейни мачове.

Серина Уилямс разкри за драмата си след раждането

Целият случай обаче породи изключително много дискусии, спорове и разпалени мнения. Самата Уилямс смята, че за подобни ситуации много мъже в спорта не са били санкционирани така. Това намеква проявата на сексизъм, а голяма част от аудиторията е склонна да се съгласи с това. Медии като The Independent се изказаха по случая, говорейки за двойни стандарти и несправедливите структури на обществото.