search icon

Любопитно

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen изкушава със суши

pr

Съчетава го с най-мистериозната напитка на българския пазар

По време на атрактивно Perfect Paring събитие в столичен ресторант, Силвия и Стилян Краев приготвиха феерия от суши изкушения. Гост на ресторанта бе опитния миксолог Алксандър Симеонов. Той предложи на посетителите три вида коктейли с екзотични имена. Green Fire, Dragons Tears, Asian Mystery бяха главните герои на огнената дегустация, която потопи публиката в азиатската мистерия на най-престижната алкохолна напитка. Миксовете от нотки ананас, печен бадем и захарен сироп, уасаби и прясно изцеден лимонов сок, азиатски цитрусов плод, мед, зелен пипер и кардамон се превърнаха във фаворита на вечерта, а всеки поръчал сет суши получи подарък – шот с уникалната огнена напитка.

Високо-градусовата напитка е символ на качество и престиж в Китай. Тя е най-популярното байджу в света. Произвежда се от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт, превърнал се в национален символ за Китай. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати. Азиатският елексир е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир. Разнообразието от хиляди марки и видове байджу в Китай не успява да засенчи абсолютния лидер на пазара. Компанията отделя огромни средства от приходите си за устойчиво био-земеделие, медицина и образование, осигурявайки стипендии за студенти. В световен мащаб китайското байджу предизвика истински пазарен бум. Призната като „напитката на дипломацията” в Китай, течният огън е свежото откритие на годината. Летният сезон и в България ще мине под знака на новата мода в консумирането на коктейли. Освен като изкусителен компаньон на плажа, коктейлите са чудесен партньор за източната кухня.


За атрактивния Perfect Paring, с екзотичните шедьоври на Александър Симеонов от Nomad barman, на 27-и юли, петък, от 19.00 часа, който ще се проведе в сърцето на София, Силивя и Стилян от Сашими бар са приготвили още екзотични суши изненади.
Кулинарното дуо е гост на култови столичен ресторант до края на лятото, а есенната си колекция от суши, двамата ще представят в най-популярните столични заведения. За почитателите на азиатската кухня организаторите са предвидили поредица от изненади, награди и множество кулинарни предизвикателства.