search icon

Звездите

Протести в Лисабон срещу Мадона

Getty Images

Разкритие предизвика негодуванието на редица португалски политици

Вземането под наем на терен от американската певица Мадона, за да може кралицата на поп музиката да паркира автомобилите си близо до имението си в Лисабон, предизвика протести и накара градските власти да дадат обяснение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Причина за полемиката стана статия в португалския седмичник "Експресо", в която се споменава за договор между дивата и кметството в Лисабон. Документът предвижда наемането на терен, където могат да бъдат паркирани до 15 автомобила. Теренът се намира на няколко метра от имението й на брега на река Тежу.

Разкритието предизвика негодуванието на редица португалски политици, които прецениха, че към американската певица е проявено преференциално отношение. Левият блок, който участва в правителството заедно със социалистите, призова да се прояви отговорност при регулирането на паркирането, като се имат предвид трудностите в тази област, с които се сблъскват жителите на Лисабон. Опозиционната Социалдемократическа партия поиска да научи причината, поради която кметството е разрешило да се направи подобно изключение.

Вследкствие на протестите градските власти оповестиха съдържанието на , чиято цел била "да се избегнат смущенията в автомобилния трафик на тясна, но натоварена магистрала". Подписаният през януари документ предвижда плащането на месечен наем от 720 евро за терена и забранява на певицата достъпа до съседния дворец.

Мадона купи имение в Лисабон през лятото на 2017 г., като последва примера на филмовите звезди Моника Белучи, Майкъл Фасбендер и Джон Малкович, дизайнера на луксозни обувки Кристиан Лубутен и бившия футболист Ерик Кантона.