search icon

Любопитно

Ето ги финалистите в "Гласът на България"

pr

Никол отпадна точно като приятелката си Симона Загорова

Никол Тодорова отпадна от „Гласът на България” досущ като приятелката си Симона Загорова предишния сезон. Щерката на Глория бе отвята от сцената от гласовита филипинка, а крехката Оливия стана причина Никол да си тръгне от риалити предаването.
След изключително оспорвана полуфинална битка и 12 зрелищни изпълнения миналата вечер освен Оливия още Ния Петрова, Виктория Динкова и Рафаел Пашамов надделяха над останалите участници и извоюваха местата си на големия финал в пети сезон на „Гласът на България“. Следващата неделя, 3 юни, четиримата финалисти ще влязат в последното и най-важно съревнование за титлата „глас на България“ и голямата награда от 50 000 лева.

Близо 1,1 милиона зрители или 46% от всички пред малкия екран избраха да наблюдават най-оспорваната битка между талантите в пети сезон на шоуто, докато втората по гледаемост телевизия е привлякла едва 18% от аудиторията над 4 години в същия времеви интервал. Битката за четирите финални места в неделя вечер беше жестока и безмилостна, и от общо дванайсет полуфиналисти осем напуснаха шоуто на крачка от големия финал. Зрителите подкрепяха своите фаворити чрез sms гласуване, докато гледаха изпълненията им, а в края на шоуто водещите Pavell & Venci Venc’ обявиха изпълнителя от всеки отбор, събрал най-голяма зрителска подкрепа.

По време на двучасовия концерт на живо музикалното състезание бе не само между участниците, но и между треньорите, които подбраха за талантите повече български песни, както и микс от класически поп и рок парчета. Определяната за един от фаворитите в шоуто Виктория Динкова закри втория концерт на живо и отново завладя сцената с гласа си, което й осигури мястото на финала като безапелационен победител в тима на Поли Генова. Емоционалното изпълнение на Рафаел Пашамов пък не даде шанс на конкурентите му Мария Пашалийска и Ягода Тренева да го изместят от първото място в отбора на Графа. В тима на Иван Лечев оспорваната битка между талантливите Ния, трио „Тринити“ и Никола Здравков, приключи с победа за Ния, чийто тембър надви със силата си останалите и зрителите избраха именно нея за техен фаворит на финала.
Единственият кавалер в отбора на Камелия Никола Чочев нямаше шанс срещу мощните гласове на Никол Тодорова и Оливия Николова. Макар че и двете бяха впечатляващи на сцената, зрителите предпочетоха нежната интерпретация на българската песен „Бягство“, която изпрати Оливия на финал.

Свързани новини