search icon

Любопитно

Кольо: Немигенчев трябва да спечели MasterChef

Фейсбук

Минчев иска да си отвори собствен ресторант

Кольо Минчев напусна гладиаторската арена на MasterChef по bTV на крачка от полуфинала след равностоен дуел със своя приятел Николай Немигенчев. Двамата играха кулинарен шах, в който трябваше да приготвят френско петле с маскарпоне, карфиол, гъби и зеле. Развълнуван от видео посланието на своите близки, Кольо реши да направи интерпретация на рецептата на баба си за пържено пиле, която асоциира с най-хубавите си детски спомени. Готвейки с усещането, че е на малък финал и срещу силен опонент, той се поддаде на стреса и се съсредоточи във вариациите на зеленчуковата гарнитура за сметка на месото. Chef Андре Токев го изпрати с тъга, защото оценява високо качествата, въображението, смелостта и борбения дух, които нееднократно е демонстрирал в трудните предизвикателства.


Кольо призна през зрителитe на „Преди обед“, че MasterChef е истинско приключение, което всеки път му е поднасяло различни емоции – радост, щастие, но и разочарование от личните провали на перфекционизма. Шоуто му е дало опит, който трудно може да бъде описан с думи и не се купува с пари. В маратона на школата се е научил да не спира да вярва в потенциала си, да цени времето, да бъде по-организиран и да не се предава. Той пожела на Николай Немигенчев да се пребори за титлата MasterChef на България и заяви, че изобщо не съжалява, че е отпаднал точно от него, защото е чест да се съревноваваш с наистина силен и добър готвач. Кольо сподели, че на пръв поглед лесните рецепти се комбинират със сериозни дози стрес, напрежение и ограничено време, които влияят емоционално и водят до грешки, които в друга ситуация не би допуснал.



Кольо не е изоставил и мечтата си да открие нестандартен ресторант, които да съчетава тематични пространства и кухни, чрез които можеш да обиколиш света. Тази идея се ражда по времето, в което той и съпругата му живеят в САЩ. 

Свързани новини