search icon

Любопитно

Театър и вино за Св. Валентин в Пловдив

пр

Сомелиерът Михаил Мaрковски презентира серията New Bloom

Алтернатива на класическата вечеря за Деня на влюбените, предлагат от изба New Bloom. Те ще представят своите вина от едноименната серия на специален коктейл в дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив веднага след авторския концерт-спектакъл „Грамофонът“ на Виктор Калев.

„Независимо дали празнувате и какво, една театрална вечер и няколко споделени наздравици са чудесно предложение за сряда вечер“, коментират организаторите от МаскАрт.

Целта на вечерта е да се предложи друга възможност на забавленията по повод на популярния празник. председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски. Серията включва едно бяло, едно розе и две червени вина. Червените са от нетрадиционните сортове Дорнфелдер и Регент, които единствено New Bloom Winery отглежда у нас.

„На 14 февруари отбелязваме един от най-популярните български народни празници, свързани с виното - Трифон Зарезан, а отскоро на този ден стана модерно да се празнува и Свети Валентин - ден на влюбените. Независимо от повода, денят със сигурност е специален и си заслужава да го споделите с близък човек“, препоръчват от изба New Bloom. "Виното е поезия в бутилка" - е казал Робърт Луис Стивънсън, а "поетите" от изба New Bloom са избрали да подарят на пловдивчани именно своята лимитирана серия New Bloom, която включва интересни и запомнящи се вина в стил Нов свят. Всички, закупили билети за постановката, ще могат да им се насладят на 14-ти и да научат от първо лице как да разпознават качественото вино.

Спектакълът „Грамофонът“ представя едно вълнуващо пътешествие през годините, изпълнено с хумор, носталгия и любов. Постановката включва автобиографични истории на Виктор Калев и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни от актьора. Сценарият за текста е на Ваня Щерева по разкази на Калев. Вечерта ще включва и изпълнение на Мирослава от X-factor, която е сред финалистите в петия сезон на X Factor. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Свързани новини