search icon

Звездите

Днес си отиде Британи Мърфи

снимки: Getty Images

Точно преди осем години светът се сбогува с една невероятна руса дама, която всички ще помним като невероятна актриса

На днешния ден преди осем години от този свят си отиде една приказна руса красавица, която всички помним като невероятна актриса – Британи Мърфи. В нейна памет ще си припомним някои факти от живота й.

Британи е родена на 10-и ноември 1977 г. в Атланта. Баща й, Анджело, е криминално проявен и често прекарва времето си в затвора вместо при семейството си. В резултат на това той и майката на Британи, Шарън, се развеждат само две години след раждането й.

Оттогава Мърфи живее само с майка си. Още от ранно детство бъдещата звездна дама проявява интерес към актьорската игра. Когато става на 5 г. майка й я записва в училище за танци и театър. Едва три години по-късно Британи вече е твърдо убедена, че иска да бъде следващата холивудска звезда. Денонощно убеждава майка си да й осигури мениджър и да я води на различни прослушвания. Когато е на 12 г., Британи получава първите си роли в телевизионни реклами и епизодични участия в сериали. Заради големия си успех тя и майка й се преместват в Лос Анджелис през 1991 г. с цеел Мърфи да продължи кариерата си.

Големия си пробив в киното актрисата прави с появата си във филма „Баровки“ през 1995 г., където си партнира с Алиша Силвърстоун. Оттогава до смъртта си през 2009 г. Британи достига върха в кариерата си и не спира да се радва на обичта на феновете си по цял свят. Играе във филми като „Луди години“, „Осмата миля“ и „Град на греха“, които затвърждават името й в световното кино. Във втория филм Британи си партнира с рапъра Еминем, с когото имаше връзка. Друга звезда, с която Мърфи изживя кратък романс, е Аштън Кътчър.

Когато вече е призната филмова звезда и е достигнала апогея в кариерата си, Британи Мърфи умира внезапно на 20-и декември 2009 г. По официална информация причината за смъртта на красавицата е инфаркт, но месеци по-късно лекарите съобщават, че всъщност трагедията е настъпила вследствие на остра пневмония и тежка анемия. Тогава Британи е само на 32 г. Съпругът й, филмовият сценарист, Саймън Монджак, умира само пет месеца след нея.

През годините се появиха и много твърдения, че е възможно Британи да е злоупотребила с наркотици, а преди четири години баща й разкри зловещите си съмнения, че е била отровена.

Текст: Woman.bg