search icon

Любопитно

"Гучи" показа новата си колекция

Колекцията събра много аплодисменти от присъствалите на дефилето знаменитости

Колекцията на дизайнера Алесандро Микеле за италианската модна къща "Гучи" бе представена през първия ден от Седмицата на модата в Милано.

Показани бяха костюми с права кройка и облекла с украса от ресни, които са като ода за модата през 80-те години на миналия век. От назначаването си на работа в "Гучи" през 2015 г. Микеле черпи вдъхновение от изисканото облекло, за да може модната къща да възвърне едновремешния си блясък.

В почти пълен мрак бе показана проектираната от него колекция за сезона пролет/лято 2018 г., в която вниманието привличат облеклата от сатен, цветните бродерии и кръглите очила.

"Живеем в общество, в което сме обсебени от желанието за проверка, а аз искам да ви хипнотизирам", каза дизайнерът преди дефилето.



То се състоя сред декор, който пресъздава Атлантида в мъглива нощ посредством масивни скулптури, изобразяващи усмихнатия Буда и древноегипетския бог на мъдростта Тот.

Облеклата са повлияни от модата от близкото минало - костюм с украса от звезди и пайети сякаш е взет от гардероба на Дейвид Боуи. Кафяв костюм от три части пък напомня изображение на стара снимка. Големите очила с бяла рамка са сред често използваните аксесоари.

В дефилето на "Гучи" мъжете носеха шорти, вратовръзки, жилетки с лика на Бъгс Бъни и панталони с украса от дантели, а жените - рокли от тюл и карирани сака.



Колекцията събра много аплодисменти от присъствалите на дефилето знаменитости, сред които бе актрисата Салма Хайек. Съпругът й Франсоа-Анри Пино ръководи групировката Kering, която е собственичка на модна къща "Гучи."

Свързани новини