search icon

Top stories

Морската мафия удари Джино Бианкалана

Брадърът стана жертва на автоджамбази, които се пробваха да откраднат мерцедеса му

Точно месец, след като се върна от Чикаго, риалити звездата Джино Бианкалана се опари от криминалния контингент, който върлува в родната джунгла.

Брадърът стана жертва на автоджамбази, които се пробваха да откраднат мерцедеса му, но операцията им приключи с фиаско, научи ПИК.

Инцидентът е станал миналия уикенд на Свети Влас, където Бианкалана е вече втора седмица. Червената S-класа е била паркирана пред местен хотел, в които Джино е отседнал, докато траят рехабилитационните процедури с лечебна кал в Поморие. Рано сутринта в неделя победителят от "ВИП Брадър 2015", който се върна в България, за да се възстанови напълно след катастрофата с мотор, открил колата си отключена.

Наглеците са отворили лимузината, като дни по-рано са успели да копират смарт ключа й. S-класата притежава функцията Keyless-Go или т. нар. безключово палене. Десетки модели автомобили с тази технология са уязвими, тъй като могат да бъдат дистанционно отключени и запалени чрез прост хак.

Той "изиграва" радио честотата на автомобила и системата за безключово палене. Радио връзката между ключа и колата лесно може да бъде разширена до няколко стотин метра, независимо от това дали оригиналният ключ е у дома или в джоба на собственика. Нужни са само един усилвател, който трябва да бъде поставен близо до ключа на жертвата и приемник, който трябва да се намира близо до колата, разясняват пред ПИК експерти.

След като са отключили Мерцедеса, крадците не са успели да потеглят, като са причинили щети за близо 2 бона в управлението на автомобила. Изгорили са стартера и са блокирали компютъра, а единственият им "трофей" от провалилия се опит за кражба, са чифт маркови слънчеви очила, които собственикът Джино държал в жабката, научи още ПИК от негови близки.

Инцидентът е станал няколко часа, след като двете S-класи на брадъра са ползвани за снимките на музикален клип. Бианкалана услужил с колите, а екипът ги позиционирал в пиков час насред Свети Влас, като още тогава Джино забелязал съмнителни типове, които се огледал в Мерцедесите му.

Свързани новини