search icon

Любопитно

"Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един"

Зашеметяващ дебютен роман на Рафаел Джордано, от който вече са продадени над 600 хиляди екземпляра

На 16 юни излиза „Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един” – зашеметяващ дебютен роман на Рафаел Джордано, от който вече са продадени над 600 хиляди екземпляра.

„Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един“ (превод: Венелин Пройков, 208 стр., цена: 16 лв.) ни запознава с 38-годишната Камий, която разполага с всичко необходимо, за да бъде щастлива, поне на пръв поглед: съпруг, дете, добре платена работа и материален комфорт, но се чувства потисната от еднообразното си съществуване. Пътен инцидент я среща с Клод Дюпонтел, който ѝ поставя диагноза „остър рутинит“ и се наема да я избави от него. Симптомите почти винаги съвпадат: нарушена мотивация, хронична вкиснатост, разочарование, умора... Камий преминава през поредица от завладяващи приключения с любопитни наименования: „Искрящо бяло”, „Изкуство на моделизацията”, „Позитивен бележник”, „Отлепване на марките”, „Суха емпатия” и много други, които в крайна сметка ще разсеят усещането за безсмисленост и ще променят живота й.

Рафаел Джордано е завършила школа за изящни изкуства, има няколко книги по психология, работила е в агенции по комуникация. "Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един" е нейният първи роман – едно полезно, разведряващо и дълбоко оптимистично четиво.

Терминът „рутинология” е измислен от авторката, за да опише „умението човек да помага на другите да изпитат онова усещане за щастие и смисъл, което им убягва”. Идеята има корени в позитивната психология и когнитивната поведенческа терапия.