search icon

Любопитно

"Сленг" спечелиха конкурс на БНР

Песента, която донесе статуетка на скулптура Иван Янев, се нарича „Невъзможни неща”

Месец след като поляха 20 години на сцена „Сленг” имат нов повод за наздравица – групата спечели голямата награда в конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2017” на БНР.

Песента, която донесе на Владо Михайлов и компания статуетка на скулптура Иван Янев, се нарича „Невъзможни неща” и триумфира сред 13-те заглавия на финала.

Второто място отиде при P.I.F за „Гнездото”, а за участие във фестивала „Евросоник” в Грьонинген (Холандия) селекционната комисия избра група Saint Eelectrics. Мирослав Иванов (китари), Гриша Георгиев (вокали) и Деян Драгиев (барабани) ще бъдат посланниците ни на един най-престижните европейски форуми за съвременна поп и рок музика, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Преди това ще представят програмата си на концерт в Първо студио на БНР, както и на турне в страната.

Специалната награда на слушателите отиде при „Сутрин“ в изпълнение на Теодора Радилова по музика, текст и аранжимент на Михаил Недков. За първи път това отличие включва и продуциране на нова песен на автора. За авторски дебют бе поощрен Сю Ред – Сузана Станоева с песента Feelings. Нейни са и музиката, текста и аранжимента.

Свързани новини