search icon

Звездите

Песните от детството на Надя Стоева

Солистката на оркестър "Канарите" от малка пее народни песни

Солистката на оркестър “Канарите”, Надя Стоева, си спомня за песните от своето детство в новия брой на предаването “Бащино огнище”.

“От мъничка обичам българската народна музика и българския фолклор - разказва певицата - Родителите ми усетиха това и ми купиха малко 12-басово акордеонче. Мина време и когато бях в пети клас вече ми купиха по-голям, 48-басов акордеон и ходих на уроци. Не можах да стана акордеонистка, но за щастие съдбата ме срещна и до днес живея с един от най-обичаните акордеонисти на България, моят съпруг и ръководител на “Канарите”, Атанас Стоев.”

Надя Стоева споделя в рубриката “От моето детство”, че от малка пее народни песни, а за кратко е била част от хор “Бодра смяна”. Песните, които си спомня и до днес, обаче са тези, които са пеели нейните баби и дядовци.

“На едната ми баба любимата ѝ песен беше “Я, кажи ми, облаче ле, бяло”, а от другата ми баба, която е била помощник-готвач в кухнята на Царя, пък си спомням песента “Таз вечер празнувам разлъка, скъп спомен по теб изживян...”. Между другото това е била любимата песен на Цар Борис III. Като дете винаги съм слушала народните песни по БНР и отново мисля, че не е случайност, че най-обичаният от мен оркестър и тогава беше “Канарите”.

Надя Стоева разкрива, че е колекционирала всички плочи на “Канарите” и още от малка е знаела наизуст всички техни песни.

“И ето, че вече 25 години съм солистка на оркестър “Канарите” и съм съпруга на Атанас Стоев.

Благодаря, на съдбата, на Господ, че ме събра с Наско и затова, че толкова години съм част от живота на оркестъра.”

Свързани новини