search icon

Звездите

Българско момиче открадна сърцето на Ави Бенеди

Двамата се срещат напълно случайно на наградите на телевизия Планета през 2015 г.

Две години след като избра България за свой втори дом, израелският изпълнител и композитор, израснал и дълги години живял в Австрия - Ави Бенеди, разкри основната причина за своето решение.

В предаването "Преди обед" на bTV Ави сподели една дълго пазена тайна и показа в национален ефир българката, която завладя завинаги сърцето му.

Ави Бенеди пристига в България, за да запише песен за Ищар. Тук се запознава с певицата Емилия, с която си допадат изключително много в професионален план и осъзнават, че имат много общи виждания по отношение на музиката. Затова решават да запишат две дуетни песни – "Балкания" и "Кой ще му каже".

Тогава в живота му влиза Севдалина. Двамата се срещат напълно случайно на наградите на телевизия Планета през 2015 г. Ави получава приза за дует на годината с Емилия за "Кой ще му каже", а 2 седмици по-късно снимка на момичето във Facebook от австрийската столица Виена става причина той да я потърси и да ѝ предложи услугите си като гид в града. Пет дни след това пият виенско кафе и оттогава са неразделни.



Освен че са безкрайно влюбени един в друг, Ави и Севдалина днес вече работят заедно, като тя се грижи за всички негови музикални проекти на родна територия и го води по пътя към приобщаване в българските навици, разбирания и езикови особености. С усмивка разказват, че двамата заедно говорят общо 13 езика.

Обединява ги и любовта им към пътуванията, затова делят живота си на две - половин година са в България, а през другата половина в Австрия. Допирна точка намират и в начина си на мислене относно професионалните ангажименти. И двамата не си падат по идеята да фокусират цялото си внимание върху едно-единствено нещо.

Севда например работи в международна IT фирма, но успоредно с това подготвя пролетна колекция тюрбани през свободното си време. Ави пък наскоро издаде песен на испански, един от малкото езици, които не владее, но паралелно с това създава музика за доказани у нас имена като Емилия, Мария, Гъмзата, Анелия, Галена, Соня Немска, Юнона.

Сингълът "La Vida Amiga" е пилотната песен от новия албум на Ави, който изпълнителят подготвя на езика на Сервенте и който трябва да излезе в Европа в началото на юни. След премиерата на парчето, "La Vida Amiga" веднага влезе в трендинг чартовете за Германия в YouTube и дебютира на второ място с над половин милион гледания за 2 дни в официалния канал на Ави.

Свързани новини