search icon

Звездите

Джоан Роулинг работи над два нови романа

"Ще ви уведомя веднага, щом ги направя"

Британската писателка Джоан К. Роулинг работи над два нови романа, предадоха световните информационни агенции и сайтове.

Това съобщи авторката на книгите за Хари Потър в Туитър.

Роулинг коментира съобщение на жена, която я пита дали ще издава нова книга, като написа: "Сега работя върху нея (буквално)".

На въпроса под чие име - своето или псевдонима Робърт Галбрейт ще бъде, писателката отговори: "По една от двамата, но не съм сигурна коя от тях ще излезе първа. Ще ви уведомя веднага, щом ги направя".



Тя добави, че романите не са свързани с предишното й произведение "Фантастични животни и къде да ги намерим". Писателката не разкри повече подробности.

По-рано през декемви ръкописът на Джоан К. Роулинг "Приказките на барда Бийдъл" беше продаден на търг на "Сотбис" в Лондон за близо 468 000 щатски долара.

Романите й са преведени на 67 езика. Цялата поредица за детето магьосник с необикновен талант е екранизирана. Освен това Джоан К. Роулинг пусна на пазара три романа под псевдонима Робърт Галбрейт. Тя също така е автор на книгата "Фантастични животни и къде да ги намерим", по която излезе филм на режисьора Дейвид Йейтс през 2016 г.

Пиесата в две части "Хари Потър и прокълнатото дете", която също излезе тази година, е най-продаваната в историята на британската литература, като счупи рекордите по продажби на шекспировата трагедия "Ромео и Жулиета", пише БТА.

Свързани новини