search icon

Любопитно

Изгониха Куката от Народния

Вълев не се вписа в постановката "Майстори"

"Изгониха Мариан Вълев след една от репетициите на "Майстори" по Рачо Стоянов, защото не става за постановката.

Това е истината и не е вярно, че сам се отказал, защото не "чувствал" пиесата на режисьора."

В това са категорични колегите на актьора Мариан Вълев, който преди дни напусна Народния театър "Иван Вазов" с гръм и трясък. Актьорът предпочел да работи с Гочев и Митовски в техния нов филм "Ускорение", който ще се излъчи скоро по Нова тв, гласи официалната информация за напускането на Куката.

Истината обаче е съвсем друга. Колегите на Вълев имали проблеми със сработването с него и нежеланието му да се "раздава" в играта на сцена. "Той и без това имаше колебание да се завърне на сцената и вероятно е имало защо. Колеблив е, плюс това не си пасваше с никого от нас", категорични са колегите на Куката.

Повече от месец те репетират "Майстори" по Рачо Стоянов под режисурата на известния режисьор и художник Петринел Гочев. Самият той първи поканил за роля в пиесата Мариан, но не очаквал, че трупата така ще го "бойкотира". Това принудило самия Вълев да си тръгне, като използвал точния момент със снимките на новия филм на Гочев и Митовски. Корифеите в професията веднага му обещали, че ще е сигурна звезда в образа на топченге. Куката се поблазнил и от идеята, че ще се запознае с избрани актьори от Италия, Франция, Израел и САЩ.

През 90-те Мариан се разписа в Театър 199 в "Изгори го", където маестрото на седмото изкуство Христо Христов го покани за атрактивен дует с Влади Въргала.

След като се завърна от САЩ, Вълев го удари на филми, но после направи моноспектакъла "ВИП" по Ерик Богосян. Зрелището имаше успех, особено сред фенките на Куката.

Свързани новини