search icon

Top stories

Габриела Кирова e "Мис България 2016"

Тя получи короната на бляскава церемония

Варненката Габриела Кирова стана „Мис България 2016“. Тя получи короната на бляскава церемония в „Рейнбоу плаза“ в събота вечер.

На второ място се класира Рени Радева от Бургас, а на трето – Стилияна Станчева от Стара Загора.

Габи е на 23 години, бивша шампионка по художествена гимнастика, като в колекцията си от титли има сребърен и бронзов медал от европейско първенство. Отказала се заради контузии, тежки тренировки и различната визия за бъдещето си от това да върти обръча и бухалките. Сега достойно се пребори за златото в конкуренция на на конкурса, организиран от агенция "Интерсаунд", с президент Ирина Папазова.

„Ще държа короната на нощното си шкафче“, заяви вчера тя пред „Монитор“. Тя е завършила варненският университет за мениджмънт в специалността „Управление на хотелите“. „Имам диплома и на български и на английски и мога да работя извън България, но засега нямам такива планове“, каза още победителката, която тактично отбягва въпроса има ли мъж до нея. В плейлистата има заредени както класическа музика, така и хаус парчета. Няма забрави и смешната ситуация преди да чуе името си в съчетание с „Мис България“.

„Излизахме на сцената, за да обявят победителките и дантелата на роклята ми се закачи в токчето. Спънах се, залитнах, но някак си успях елегантно да изляза от ситуацията. Публиката видя и ми ръкопляскаше съчувствено и подкрепящо“, спомня си тя.

Спектакълът с режисьор Мартин Желев напомни за класиката на Чайковски, „Лебедово езеро“, а тоалетите на претендентките бяха в черно и бяло като вечната борба между мрака и светлината. Ефектната хореография беше дело на Сабин Асенов. В програмата участваха Балет Арабеск, младите звезди от „Гласът на България“ Тодор Гаджалов, Христо Младенов, Димитър Атанасов, Тихомир Митов.

Водещи на церемонията бяха Марина Войкова – Мис България 2015 и Атанас Михайлов.

Изискан гардероб представиха Бутик Резерве, който облече момичетата за откриването на конкурса. Второто дефиле беше в бански с марка Делфина, а третото със специално създадените за конкурса бални рокли на Стоян Радичев. Гримът на участничките беше поверен на Guerlain, а прическите на Магама.

Подгласничката Рени Радева е на 19 години и макар да вижда в бъдеще себе си като блестящ юрист, от няколко години тя съдийства в родната футболна трета дивизия. Стилияна Станчева е на 17 години и учи в търговска гимназия в града на липите. Габриела ще представи България в международния конкурс „Мис Планет“ през септември догодина.

Свързани новини