search icon

Любопитно

Певицата Милена избира 10-те най-добри рок банди с традиционния конкурс за млади групи „Силата на рока“

За шести пореден път рок дамата Милена ще избира млади рок наследници

За шести пореден път рок дамата Милена ще избира млади рок наследници, с цел да се стимулира творческия им път и да се обогати бъдещето на рок сцената с нови имена. Това ще се случи по време на шестото издание на националния есенен фестивал за авторска рок песен „Силата на Рока 6”. Фестът, който е по инициатива на рок дамата и на музикалния журналист Васко Громков, ще продължи няколко дни - на 8-ми, 9-ти и 10-ти септември.

Компанията на Милена Славова – Mr. Rock Music, този път е договорила две локации за провеждане на мероприятието. Двата полуфинала ще са в столичния рок бар „RockIT” на 8-ми и 9-ти септември, когато ще премерят сили по 14 групи на ден. Големият финал ще е на откритата сцена в клуб „Маймунарника“, когато журито ще избере 10 групи, които ще се борят за наградите: студийни записи на песни, PR-съпорт в рамките на една година, музикални инструменти и други.

Журито на „Силата на Рока 6” ще е в състав: Милена, Васко Громков - музикален журналист, Ивайло Кицов – музикален журналист, Емил Анчев (група „Конкурент“), Симеон Христов (група „Епизод“).

В продължение на три месеца се приемаха заявки за участие, а за полуфиналите са селектирани 28 млади рок банди от цялата страна.

Всяка участваща група ще има на разположение точно 10 минути чисто време, в което да изпълни 2 или 3 авторски песни. Задължително първа се свири състезателната песен, заявена под формата на демо, при записването за участие в конкурса.

Специални гост групи на 10 септември ще са:

NU ANCE (България) – победители в „Силата на Рока 5” (2015).

HURLEUR (Сърбия) – финалисти на партньорския фестивал „Гитариада” в град Зайчар, Сърбия през 2015 година.

SAINTS’N’SINNERS (Турция) – една от най-популярните и качествени турски рок групи в момента.

„Силата на Рока 2016” се осъществява със съдействието на Софийска Община и „Музикаутор”.

Свързани новини