search icon

Любопитно

Звездата на Исландия обожава две жени

На 15 г. Арон разбира, че нещо трябва да се промени

На 15 г. Арон разбира, че нещо трябва да се промени. По волята на баща си прекарва цялото детство в хандбалната зала и работи толкова усилено на тренировки, че става звезда сред юношите, а когато навършва 15 г., изиграва три мача в шампионата за мъже на Исландия. Статутът на един от най-младите дебютанти в историята обаче не го радва, а хандбалните мачове го тормозят. Арон мечтае да играе футбол.

"Хандбалът ми се струваше малко простичък: бях мощен и по-добър от останалите момчета на моята възраст, затова ми слагаха двама пазачи, което ме дразнеше - спомня си Гунарсон. - После ме преместиха в първия отбор, но вече ми беше писнало". Смяната на спорта се оказва по-лесна, отколкото разбирателството с баща му, който бил полупрофесионален хандбалист с над 500 мача за местния Тор.

"Татко не разбираше къде е проблемът, но накрая се кротна". При едно условие обаче: Арон трябвало да даде дума, че няма да изпорти нещата и няма да накара баща си да съжалява за пропадналата кариера. Гунарсон горял от желание да докаже своята сила. "Искам не само да стана футболист, но и да играя с националната фланелка" - казал той на баща си и се записал да тренира футбол в Тор.

Свързани новини