search icon

Любопитно

Кърджилова се връща наесен в театъра

Родителите на актрисата ще поемат грижите за малкия Христо

Младата майка Радина Кърджилова се връща на сцената през октомври, научи в. „Монитор“.

Актрисата, която преди броени дни гушна първата си рожба, няма да пуска в антракт кариерата си, а ще я съчетава със смяна на памперси и пасирането на пюренца зад кулисите.

„Радина е мъжко момиче. Игра до последния момент, докогато й беше възможно, дори пътуваше на турнета. Уговорката ни е да не пропуска новия сезон“, коментира директорът на Театър „Българска армия“ Мирослав Пашов.

Кърджилова, чиято звезда в професията изгря със сериала „Стъклен дом“, е от 4 години в трупата, откъдето преди години тръгна и възходът на любимия й мъж Деян Донков. Най-силните й роли са в представленията „В полите на Витоша“, „Йерма“, „Ромео и Жулиета“, които ще бъдат гръбнак на афиша и през новия сезон.

„От 21 години съм в театър „Българска армия“, почти не познавам актриса, която след като е родила да е останала две години далеч от сцената. Няма начин, заразен ли си с театър. Много силен наркотик е“, допълва с усмивка Пашов.

Наследникът на Кърджилова и Деян Донков се появи миналия четвъртък. Момченцето проплака в Майчин дом след нормално раждане и получи името си няколко часа по-късно, след като бащата на Радина – художникът Христо Кърджилов, казал на младите:

„Ама какво се мотаете? Ето, моето име е хубаво, свято, библейско, има го на всички езици”. Двойката се съгласила и мъникът станал адаш на дядо си. Същата вечер

Донков имаше и втора „премиера” - като режисьор на „В очакване на Годо” в театър „Азарян”. Именно от трупата анонсираха и факта, че Радина и Деян са станали родители на момченце.

Освен като постановчик Донков излезе на сцената и в ролята на Владимир, а близките му не крият, че е бил супер напрегнат, но това не му проличало по време на двучасовия спектакъл.

Кърджилова и Донков вече са подготвили стая за сина си, а двете им кучета – лабрадорът Аксел и шотландският териер Чика, са поверени на грижите на брата на Радина и на баща й Христо.

Свързани новини