search icon

Любопитно

„Завихряне” на Вера Петрова - щастливият брак на интелекта и сърцето

Литературна „вихрушка” се случи в Литературен клуб „ПЕРОТО”, благодарение на Вера Петрова и премиерата на книгата „Завихряне”

Литературна „вихрушка” се случи в Литературен клуб „ПЕРОТО”, благодарение на Вера Петрова и премиерата на книгата „Завихряне”.

Кремена Димитрова от издателство „Colibri” определи книгата като „бижу”, което беше представено от Иглика Трифонова.
„Завихряне” ме смая, защото през нея разбрах какво е преживяла моята Вера. За мен това означава, че е много добра литература. От това, че тя много пестеливо разказваше какво ѝ се е случило по време на пътуванията, разбрах, че е станала истинска писателка. Смаях се и от това къде е стигнала Вера. Страхотно е да четеш книга на приятел и то така добре написана”, сподели тя. Книгата е „изповед, но в тази изповед по-важни са другите хора. Това е книга за пътешествия, но в нея не са толкова важни местата, а енергийното ниво, до което е достигнала там. Тя следва собствения си ритъм и дори в прозата има ритъм на поезия”, допълни Иглика Трифонова.

Марк Елми, изследовател от Гватемала, астролог по системата на древните календари на маите, удостоен със званието Пазител на дните, разкри значението на датата 21 юни – Денят на слънцестоенето, свързан с народния календар.

„Дано всички да усетите аромата на тази книга”, каза Снежина Петрова, която прочете откъса „Разговор с Любовта” и потопи гостите във вълнението си от книгата и познанството си с Вера Петрова, с която заедно са споделили пътуване до Странджа.

Авторката благодари на всички гости и приятели на събитието с думите: „Както би казал Радичков – моето семейство е едно „сложно съставно изречение, написано с много любов”.

Авторката на корицата и илюстрациите в „Завихряне”, Сара Христова, изложи свои принтове от оформлението, като средствата от събраните пари ще бъдат дарени на децата от Странджа.

Свързани новини