search icon

Любопитно

Роналдо изкарал 61 млн. британски лири за година

Кристиано Роналдо има още един повод да се усмихва

Кристиано Роналдо има още един повод да се усмихва. Не само че е секси, с невероятен талант на терена и по-популярен от куп кино и музикални звезди, а футболистът се оказа най-високо платеният атлет в света.

В рамките на 12 месеца Кристиано е спечелил 61 млн. британски лири. 38.5 млн. от тях са благодарение на заплатата му в „Реал Мадрид”, а останалите 22 млн. са изкарани с рекламни договори към брандове като Nike, Tag Heuer и Herbalife.

Футболистът за пръв път застава начело на подобна класация и успя да детронира досегашния дългогодишен фаворит – боксьора Флойд Мейуедър Джуниър, който е изкарал едва 30 млн. британски лири от една боксова среща за периода 2015-2016 и се озова на 16 позиция.

Второ място в листата получи Лионел Меси със своите 56 млн. британски лири, а трети е баскетболистът Леброн Джеймс (53 млн. ). Следва го тенис звездата Роджър Федерер с приходи от 46 млн. британски лири. Най-високо платеният британски атлет е шампионът на Формула 1 Луис Хамилтън, които а последните 12 месеца е спечелил 31 млн. британски лири.

Свързани новини