search icon

Top stories

Зоополиция погва щерката на Глория

Щерката на Глория рискува да бъде закопчана от зоополиция на екзотичния остров Мавриций

Щерката на Глория рискува да бъде закопчана от зоополиция на екзотичния остров Мавриций.

Младата Симона е там заедно с приятеля си Симеон. Двамата обаче много лошо се издъниха пред властите. Те посетиха резерват на острова, в който живеят много редки животни. Сред тях са и специален вид гигантски костенурки, които фигурират в световната Червена книга. Вместо обаче само да ги гледат отдалече, както е редно, Симона и гаджето й взеха, че ги възседнаха с единствената цел да си направят с тях интересни снимки, пише „Всеки ден“.

„Ужас! Тези хора нямат ум в главите!“, възмутиха се природозащитници. Те не пропуснаха да отбележат, че колкото и твърди да са корубите на костенурките, те все пак не могат да ги предпазят от огромната тежест, която се стоварва върху тях с едно такова възсядане. И ако двамата млади бяха седнали поотделно на гърба на костенурката, все пак би било сравнително приемлив вариант. Те обаче се стовариха заедно върху нея.



„Това да не е кон?“, коментират защитници на животните. И изчисляват, че макар Симона и Симеон да са сравнително слабички, сумарното им тегло със сигурност е над 100 килограма, което е огромен товар за костенурката. Според тях двамата са извадили късмет, че не са с белезници след този гаф. И ги съветват да скрият снимката си, за да не стигне до властите. Стане ли това, със сигурност ще им тръснат тлъста глоба, ако не и нещо много по-лошо.

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук

Свързани новини