search icon

Звездите

Последните дни на Дейвид Бауи описани в книга

Книгата за музикалната икона ще носи заглавието "The Age of Bowie"

Биография на Дейвид Боуи ще излезе догодина. Книгата за музикалната икона ще носи заглавието "The Age of Bowie", пише flavorwire.com, цитиран от "Стандарт".

Акцентът ще е върху последната година от живота на Дейвид, включително и върху потайния му албум "Blackstar", излязъл два дни преди смъртта му. И, естествено, за битката му с рака.

Откакто легендарният британец почина на 10 януари, всеки ден наяве излизат лични истории за него от приятели и колеги. Те са на мнение, че все някой трябва да събере всичко това. Отговорността се падна на британския музикален журналист Пол Морли. Той е смятан за доверен източник по отношение на информация за Боуи, след като предостави материали за специалната изложба от 2013 година "David Bowie isЕ". Морли е работил като музикален журналист и мениджър на банди през по-голямата част от живота си, така че е запознат с тънкостите в индустрията.

"В деня, когато съобщиха за смъртта на Боуи, преди да имам време изобщо да мисля, бях попитан стотици пъти дали трябва да има книга за Дейвид. В нея трябва да се дискутира какво означаваше той за музиката, за популярната култура, за света, който се промени благодарение на него. И понеже си дадох сметка какво означаваше Боуи и за мен, реших, че трябва да напиша тази биография", каза Морли пред "Ню Йорк таймс".

Свързани новини