search icon

Top stories

Топ гаф! Объркаха победителката на Мис Вселена! (Галерия + видео)

Колумбийката Ариадна Утирес стана новата носителка на титлата Мис Вселена... само за няколко секунди

Колумбийката Ариадна Утирес стана новата носителка на титлата Мис Вселена... само за няколко секунди.

На финала на конкурса за красота в Лас Вегас 21-годишната Мис Колумбия трябваше да върне короната, защото се оказа, че водещият Стив Харви е допуснал грешка.

Миналогодишната Мис Вселена - сънародничката ѝ Паулина Вега, я свали от главата ѝ и я връчи на 26-годишна актриса и модел от Филипините.

Родената в Щутгарт в от филипинско-германски брак Пиа Алонсо Вюртсбах бе обявена първоначално за заемаща второ място, но след първоначалното объркване бе коронована и мястото ѝ зае колумбийката. Трета остана 27-годишната американка Оливия Джордан от Тълса, щата Оклахома.



"Искам с цялото си сърце да се извиня на Мис Колумбия и на Мис Филипини за огромната си грешка. Чувствам се ужасно", написа в "Туитър" водещият.

Вюртсбах, която е първата филипинка с титлата от над 40 години насам, опита да обърне ситуацията в шега. "Беше много нетрадиционен момент. Съвсем в духа на 2015 г.", каза тя пред журналисти зад кулисите.

Минути преди края на шоуто автомобил се вряза в събрали се край казиното, където бе финалът на конкурса. От групата, сред която имаше мнозина французи, загина един и са ранени поне 36 души. Полицията заяви, че не смята случилото се за терористичен акт.

Мис Франция - Флора Кокерей, която е била на "Стад дьо Франс" по време на атентатите от 13 ноември, достигна финалните пет участнички.

В Топ-10 попадна Мис Япония - Ариана Миямото, която е от афро-американски произход и с ръста си от 1.73 м и бронзовата си кожа предизвика бурни спорове в страната си.

Сн.: Getty Images/Guliver

Свързани новини