search icon

Любопитно

Любо Киров пред припадък

Това се е случило по време на записите на парчето „За нежност”

Поп певецът Любо Киров бил пред нервен срив по време на записите на парчето „За нежност”.

Тревогата му произтичала от огромния респект, който храни към автора на песента – Константин Цеков от ФСБ. Когато чул за пръв път мелодията Любо си казал, че тя може да бъде одостоена само с вокалите на някой от прогресив рок титаните.

„За нежност” е първата песен от дългосрочния проект на Цеков с БНР, а поканата към Киров дошла лично от големия музикант. „Много се притесних, но нямаше как да откажа. Стегнах се, концентрирах се, влезнах в студиото и го изпях. Когато излязох, Косьо с неговия маниер, с такъв „стоун фейс” ми каза: „Ето бе, видя ли, че много хубаво го изпя! Какво толкова се притесняваше?” А аз буквално щях да колабирам на записа. Все пак Косьо е голям музикант - единственият носител на „Грами” в България, въпреки че не иска много-много да се говори за това. Но за мен това е историческо. Дори и за песента предложи: „Пиши се само ти”. Как да се пиша само аз!? Тя е на Константин Цеков и Любо Киров.”, споделя пред Interview.to певеца.



С Косьо Цеков Любо си партнира и в „Легендите”, където освен с вокали той се включва и като барабанист. Супергрупата, в която влизат още Йордан Караджов, Митко Кърнев, Косьо Марков и Стенли вече изнесе два грандиозни концерта в лентите театри на Варна и Бургас.

С подкрепата на FiBank националното им турне ще бъде подновено през ноември. На 3-ти „Легендите” ще свирят в Пловдив, на 6-ти в Габрово, на 14-ти в зала 1 на НДК, а на 10 декември ще акостират в Русе.

Свързани новини