search icon

Звездите

Милко подготвя дует с топ певица

Идеята за песента "Точилка" дошла от Наско Ментата

Милко Калайджиев носи по участията си точилка, естествено като атракция за новия му хит "Точилка".

Идеята за песента "Точилка" дошла от Наско Ментата. Милко поспорил с композитора Митко Петров за ударението на думата точилка. Разбрали се ударението да е на първата сричка. Според обяснението на певеца името на песента идва от свиленградското "натокана".

Фолк певецът разкрива във "Фолкмаратон" и един любопитен факт - Наско Ментата му признал, че е пял на кръщенето на едно от момичетата, които се снимали във видеоклипа на "Точилка". Милко възкликнал учуден: "Наско, на колко години си бил тогава?", а дуетният му партньор признал, че е бил на 13, когато започнал да пее професионално.

Неотдавна поканили Калайджиев да пее на сватба, като изричното желание на тъста било да пее само поп и естрада. Легендарният фолк певец казва, че това не е никакъв проблем, защото е натрупал огромен репертоар от всички жанрове. Посред вечерта кума на сватбата се изправил и извикал:"Бат Милко, няма ли пиленца? Искаме да се веселим."

Ще има и трета песен с Наско Ментата. Първата е "Частно парти" и двамата я записаха преди година. Тя също пожъна успех сред почитателите на изпълнителите. Преди това Милко Калайджиев смята да запише дует с една от своите звездни колежки.

Популярността на тоталния си хит "За да те забравя" Милко обяснява с наличието на потребност точно в този момент, точно за подобна песен.

"Това е един вакуум, който ако се образува и си грабне песента, става страшен хит. След "Бяла роза" Славка Калчева направи толкова "девятки", но "Бяла роза" е емблемата" - обяснява той.

Приятели на певеца вече му сложили нов прякор - "професора". Това станало след излизането на предишния му сингъл. Нищо чудно сега да го нарекат "точилката", заради актуалния му хит, шегува се той.

Рождения си ден Милко ще празнува с целия Свиленград, защото празникът му съвпада с традиционния местен панаир. "През цялото време ще пея на панаира!" - казва Калайджиев, пише Сигнал.

Свързани новини