search icon

Любопитно

Карла Бруни зарязва музиката, за да тренира футболисти

Ford нае бившата първа дама на Франция за рекламен клип

Ford нае бившата първа дама на Франция Карла Бруни за рекламен клип, в който тя се отказва от китарата си заради работа като треньор на мъжки футболен отбор.

Френското подразделение на американската компания, което се бори с местни марки като Renault и Peugeot Citroen, се надява, че Бруни ще вдъхнови французите да се отклонят от обичайната покупка на родни коли, както тя сменя професията си в клипа, предаде Ройтерс.

Компанията залага и на способността на Бруни да привлича потребителите. Бракът на певицата и бивша манекенка с президента Никола Саркози засили мнението на мнозина, че той е лидер, залагащ на показността, пише БТА.



Ford има дял от едва 4,3% от френския автомобилен пазар тази година спрямо 30% на Peugeot Citroen и 26% за Renault. Компанията посочва, че рекламата залага на репутацията и многостранността на Карла Бруни, а не на политическите й връзки.

"Тя е жена, която от топ модел стана певица и актриса и от социалист на думи - съпруга на десен президент. Със сигурност има риск, защото тя е белязана от политическата страна на брака си, но международната й известност е невероятен фактор, който ще направи кампанията ни забележима", заяви водещ PR експерт на Ford.

Бруни вече беше рекламно лице на италианския авто концерн Fiat, както и на модни марки.

Свързани новини