search icon

Звездите

Джорджано с по-висок хонорар от известни фолк изпълнители

Изключително популрярният, но лишен от всякакви музикални качества интернет феномен Джорджано взима 900 лева за свое участие

Изключително популрярният, но лишен от всякакви музикални качества интернет феномен Джорджано взима 900 лева за свое участие, научи "България Днес".

Сумата, която пишман изпълнителят прибира в джоба си, е за едночасово шоу. Джорджано, който се опитва едновременно да се изявява като певец, текстописец, композитор и режисьор на клиповете си, има и по-евтина оферта. Той прибира хонорар от 700 лева за 45-минутно участие.

Старозагорецът Мирослав Стоянов, известен под псевдонима Джорджано, е български любителски изпълнител и автор на песни. Той доби доби значителна популярност в интернет с нестандартните си изяви, публикувани в Ютуб.

Неочаквано хората започнаха да му се радват, но влагайки огромна доза ирония в коментарите си към него. Това вероятно не притеснява много Джорджано, защото той е повярвал, че е голяма звезда. Младежът дори отказва интервюта в медии и подбира заведенията, в които да ходи, по примера на световноизвестните творци.

Любопитното е, че хонорарът му от 900 лева е по-висок от заплащането на някои фолк певици. Макар да са по-слабо популярни, е интересно, че професионални изпълнители вземат по-малко пари от човек, който очевидно не може да пее. Така например според неофициалния списък с хонорарите на изпълнителите от кръшния музикален жанр изпълнителката Валентина Кристи взема по 700 лева на участие, а колежката й Биляна със 100 лева повече от нея, но и 100 лева по-малко от Джорджано.

Магда, Пламена, Соня Немска, Мария Петрова и Денис са изпълнители, които варират около заплащането на интернет феномена, но инвестират далеч повече в развитието на музикалната си кариера. Докато видеоклиповете на старозагореца са определяни от потребителите във форумите като "клипчета за няколко левчета".

Според разпространената наскоро в публичното пространство информация Джорджано е видял и лошата страна на славата. Преди няколко дни гамени публично се изгаврили с певеца в родния му град Стара Загора, гласи клюката. Група скейтъри го бутали, удряли и щипали, но той отказал да подаде жалба, за да не се излага пред феновете си.

Лъжа е, отрече самият Джорджано на личната си страница в социалната мрежа. "Няма нищо такова. Добре съм, не се притеснявайте", блесна с изказване младият певец.

Напоследък той се изявява пред публика все по-често. Преди няколко седмици Мирослав Стоянов пее в клуб във Варна. По време на участието му фенка скочи на сцената при него и го целуна, но след намесата на озвучителя на Джорджано момичето се върна в публиката.

От около месец в ефира се върти новото му парче с фолк певицата от продуцентска компания "Пайнер" Кристиана. Песента се казва "Цяла нощ", а в парчето Джорджано отново впечатлява с отсъствието на каквито и да било музикални качества.

Нещо повече - Стоянов няма музикално образование. Завършил е професионална гимназия по облекло и туризъм с профил "Готварство". Той става известен с първата си песен - "Но защо така", последвана от "Целувам те аз", "Къси гащи" и "Отиваме на купон". Гледанията на много от клиповете му надхвърлят 100 000 пъти, а най-популярните му изпълнения са посетени повече от 370 000 пъти. Стоянов продуцира сам клиповете си, за което също му помагат и близки приятели.

Източник: "България днес", автор Иво Ангелов

Свързани новини