search icon

Любопитно

Валя Балканска: Не съм взела милионите от Клуни

"Нищо не знам, нито търся, нито ме търсят. Като стане, тогава ще говоря"

Седмици след като стана ясно, че Холивуд окраде българската народна певица Валя Балканска, като използва гласа й за свой филм, все още никой не я е потърсил, дори за да й се извини, съобщи тя пред вестника.

"Нищо не знам, нито търся, нито ме търсят. Като стане, тогава ще говоря. Колко минаха и питаха, досега щях да взема милионите и да ги дам на някого. Ако това стане, лесна работа - ще кажа веднага", коментира Балканска.

Преди няколко седмици бе съобщено и че легендарната българска народна певица ще съди Холивуд за неправомерното използване на песента Дизлел е Дельо хайдутинУ. За първи път скандалът се разрази, когато фолклорната музика зазвуча от трейлъра към новия филм на "Дисни" - ДУтреландияУ, в който главната роля се изпълнява от Джордж Клуни.

Родопчанката тогава заяви, че никой от американските филмови студия не се е свързвал с нея за разрешение за използване на песента. След като скандалът се разчу, норвежкият композитор, който стои зад музикалното оформление на ДУтреландияУ - Томас Бергенсен, обеща да се извини лично за посегателството. Това обаче така и не станало, разказа ни Балканска.

"Никой не се е свързвал с мен, нито се е извинявал. Ако имам късмет, ще го видя филма, но нещата стигат последно до мен. Не съм обезверена, спокойно ми е. Никого няма да съдя, то ако е само до този случай. Куцо и сакато се опитва да изпее "Излел е Дельо хайдутин", научи се на тази песен. Само Георги Христов, който е професионалист и едно момиченце, ме попитаха дали могат да я пеят. Други къде може, къде не може, я пеят. Дай Боже да се свържат с мен и по-малко да са лъжите и завистта. За другото Господ си знае работата. Моето няма да го стигне, да го вземат", коментира още случая Валя Балканска.

Певицата обясни, че в момента си почива и е със семейството си. Тя с удоволствие ходи да пее на рождени дни и юбилеи, на които я канят, както и на събори и събития.

Свързани новини